www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σε μπελάδες μπήκαν όσοι δήλωσαν το Ε9 μέσω του συστήματος TAXISNET


Σε νέους μπελάδες μπήκαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν υποβάλλει τις δηλώσεις Ε9 για το 2010 μέσω του συστήματος TAXISNET.

Όσοι φορολογούμενοι, λοιπόν, μπήκαν στο σύστημα του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών και καταχώρησαν τα στοιχεία τους, διαπίστωσαν πως το TAXIS πέρασε αυτόματα στον αριθμό φορολογικού τους μητρώου την ίδια περιουσία και για το 2011!

Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως το λογισμικό κατέγραψε στα αρχεία του ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι διατήρησαν αμετάβλητα τα περιουσιακά τους στοιχεία και την επόμενη χρονιά, ακόμα και αν είχαν προχωρήσει σε αγορά, πώληση ή οποιουδήποτε είδους μεταβίβαση.

Έτσι, όλοι αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν μπλεγμένοι ότι αποκρύβουν ακίνητα που απέκτησαν ή πούλησαν και να επιβαρυνθούν με πρόστιμα, χωρίς να φταίνε!

Ο Γολγοθάς τους, όμως, δεν σταματά εδώ… Όσοι επιχείρησαν να ενημερωθούν από το ΚΕΠΥΟ για το τι συμβαίνει, έλαβαν την απάντηση πως δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία διόρθωση ηλεκτρονικά αλλά αυτό που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν την αρμόδια ΔΟΥ και να επιχειρήσουν να διορθώσουν τα δεδομένα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών ζητά να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων μέσω του Διαδικτύου.

Η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: