www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα ιστορίας απαντά η Μέρκελ στην Τουρκία

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν χρειάζεται «μαθήματα ιστορίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, ως απάντηση στην αναφορά του Ερντογάν, αν η καγκελάριος γνωρίζει ότι το 2004 η πλευρά των ελληνοκυπρίων απέρριψε το σχέδιο Ανάν.


Όπως δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ «εκείνο που διατύπωσε η καγκελάριος στην Κύπρο είναι ότι το πρόβλημα που βαραίνει και τις δύο κοινότητες του νησιού - και συνεπάγεται μειονεκτήματα και για τις δύο - μπορεί να επιλυθεί μόνον

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στη Νότια Κρήτη

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς συνέλαβαν σήμερα 57χρόνο αλλοδαπό, με την κατηγορία ότι είχε κρύψει πλήθος αρχαίων αντικειμένων, καλυμένα με πλαστικές σακούλες, σε σπηλιά στην περιοχή του Τσούτσουρα στη Νότια Κρήτη.


Επίσης οι αστυνομικοί βρήκαν σημειώματα στη γαλλική γλώσσα και όπως τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Γιάννης Μεσοδιακάκης, τα σημειώματα αυτά αποτελούν ουσιαστικά τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου εντοπίστηκαν τα αρχαία αντικείμενα.

“Οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών συνεχίζονται τόσο στην οικία του ατόμου που συνελήφθη όσο και σε άλλες περιοχές, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχομένως ακόμα περισσότερα αρχαία αντικείμενα, αλλά και για να διαπιστωθεί ο τρόπος με

Αιματολογική εξέταση DNA υπόσχεται διάγνωση για το σύνδρομο Ντάουν

Ενα νέο τεστ γενετικής ανάλυσης (DNA), που χρησιμοποιεί δείγμα αίματος της εγκύου γυναίκας υπόσχεται να διαγνώσει πιθανό σύνδρομο Ντάουν στο έμβρυο. Η έρευνα που παρουσιάστηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων γεννά ελπίδες για κατάργηση μεθόδων όπως της αμνιοκέντησης.


Η μέθοδος της αμνιοκέντησης αποτελεί πονοκέφαλο για τις μέλλουσες μαμάδες αφού αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής. Περίπου το 1% όσων εγκύων κάνουν αμνιοκέντηση, μετά αποβάλλουν.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό "British Medical Journal" και σύμφωνα με το BBC, τα πορίσματά βασίστηκαν στην ανάλυση αίματος 753 γυναικών.

Στη διαδικασία της αμνιοκέντησης, ο γιατρός λαμβάνει μέσω ειδικής βελόνας δείγματα κυττάρων του πλακούντα ή του αμνιακού υγρού. Τα μωρά με σύνδρομο Ντάουν έχουν ένα πρόσθετο αντίγραφο του χρωμοσώματος 21. Αυτό το επιπλέον αντίγραφο τους δημιουργεί σωματικά και νοητικά

«Πράσινο» από το ΣτΕ για τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

Νόμιμο έκρινε το συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει τη μετατροπή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σε Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, από την 1η Φεβρουαρίου 2011.


Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού δημιουργείται θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα, ο οποίος θα:

α) είναι ο άμεσος βοηθός του Πρωθυπουργού σε θέματα αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού,

β) προΐσταται των Μονάδων και Γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και μεριμνά για την εκτέλεση των εντολών του Πρωθυπουργού που αφορούν τις υπηρεσίες αυτές,

γ) ασκεί κάθε αρμοδιότητα που σύμφωνα με το νόμο ασκεί ο προϊστάμενος Γενικής Γραμματείας υπαγόμενης σε υπουργείο.

Στη Γενική Γραμματεία θα μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού, ενώ ο νέος φορέας θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 70.272 ευρώ και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του

Συνελήφθη διευθυντής εφορίας για όπλα και ναρκωτικά

Για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και όπλων κατηγορείται ο διευθυντής της ΔΟΥ Αμφιλοχίας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.


Ο 53χρονος είχε κινήσει το ενδιαφέρον των αρχών λόγω του πολυτελή τρόπου διαβίωσης που είχε.

Όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο του για έλεγχο στο Αίγιο, βρήκαν μέσα 51 γραμμάρια κοκαΐνης. Στη συνεχεία στο σπίτι του βρήκαν όπλα, φυσίγγια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πιστόλι "μπερέτα" , δύο γεμιστήρες και 378 φυσίγγια, ένα πολεμικό τουφέκι καλάζνικοφ με γεμιστήρα, ένα πολεμικό όπλο πολυβόλο sten -smaizer και 23 φυσίγγια

Αστικές συγκοινωνίες με συνταγή ΟΣΕ

Με μια φιλοσοφία που ασχολείται περισσότερο με τη διαχείριση των οικονομικών και λιγότερο με θέματα λειτουργίας, το υπουργείο Υποδομών παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Το σχέδιο νόμου έχει πολλά κοινά σημεία με αυτό του ΟΣΕ. Προβλέπει διαγραφές χρεών, υποχρεωτικές μετατάξεις, εκ βάθρων αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας και στις συμβάσεις και, τέλος, συγχωνεύσεις φορέων.


Σύμφωνα και με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών, Δημ. Ρέππας, διαγράφονται συσσωρευμένα χρέη συνολικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ ξεκινούν τάχιστα οι διαδικασίες για τη συγχώνευση των ΕΘΕΛ-ΗΛΠΑΠ και των Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ. Στόχος είναι ο περιορισμός του λειτουργικού

«Εκπαιδευτικές» βαφτίζει η Άγκυρα τις πτήσεις στο Αιγαίο

«Εκπαιδευτικές» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τις πτήσεις μαχητικών στην Τουρκία, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου.


Αντιθέτως, περιορίστηκε να δηλώσει ότι "το 48% του Αιγαίου Πελάγους συνίσταται σε διεθνή θαλάσσιο και εναέριο χώρο" και πρόσθεσε ότι "οι χώροι αυτοί, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου είναι ανοιχτοί, μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα και σε άλλες χώρες".

Ο Σελτσούκ Ουνάλ υποστήριξε πως "η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο σε περιοχές ανοιχτής θαλάσσης και στο διεθνή εναέριο χώρο που βρίσκεται πάνω από αυτές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες".

Αρνήθηκε εμμέσως ότι η Τουρκία καταπατά το διεθνές δίκαιο με τις πράξεις της, ισχυριζόμενος ότι

Μετωπική κυβέρνησης-εργαζομένων στις συγκοινωνίες

Παράνομη κρίθηκε από τα δικαστήρια η προγραμματισμένη γι' αύριο, Πέμπτη, 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Συνεργάτες του υπουργού Υποδομών προειδοποιούν για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε όσους συμμετέχουν στις απεργίες. Νωρίτερα ο Δημήτρης Ρέππας, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο εμπεριέχει μειώσεις δαπανών και μετατάξεις τύπου ΟΣΕ.


Οι διοικήσεις των εταιρειών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθούν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Πέμπτη.

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Μετρό), έκρινε παράνομη, τόσο τη στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ απόψε μέχρι και τη λήξη της βάρδιας (24:00), όσο και την αυριανή 24ωρη απεργία. Ακόμη, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις σε ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ, κάνοντας εν μέρει δεκτές τις προσφυγές των διοικήσεων,

Σηκωθείτε από το γραφείο, κάνει καλό

Ακόμη και διαλείμματα ενός λεπτού από το καθισιό είναι ωφέλιμα για το πάχος και την καρδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, που κατέδειξε ότι δεν έχει σημασία μόνο πόση ώρα περνάει κανείς καθισμένος στον καναπέ ή στο γραφείο του, αλλά επίσης πόσες φορές σηκώνεται όρθιος.


Οι ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 4.700 άτομα άνω των 20 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παρατεταμένες περίοδοι καθισιού, ακόμα κι αν συνδυάζονται με σωματική άσκηση, επιδεινώνουν τους δείκτες της καρδιο-μεταβολικής λειτουργίας και των φλεγμονών, οδηγώντας σε μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης, μικρότερη «καλή» χοληστερόλη, υψηλότερη C-αντιδρώσα πρωτείνη (σημαντική ένδειξη εξελισσόμενης εσωτερικής φλεγμονής στον οργανισμό) και υψηλότερα τριγλυκερίδια.

Από την άλλη, η έρευνα κατέδειξε ότι ακόμα και στους ανθρώπους που περνάνε πολλή ώρα καθιστοί συνολικά, αν στο ενδιάμεσο σηκώνονται συχνά-πυκνά, έστω και για λίγο, η μέση τους είναι

Το ΓΕΣ ενισχύει νησιά με ειδικές δυνάμεις και Έβρο με βαριές δυνάμεις, λόγω "καυτού" 2011

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία (εκλογές Ιουνίου και κορύφωση σύγκρουσης ισλαμιστών-κεμαλιστών). Έχοντας ενστερνιστεί τα διδάγματα από το σχέδιο «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, ειδικά το ΓΕΣ και αντιλαμβανόμενο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μελετήσει άριστα την αμυντική διάταξή μας και γνωρίζουν που και πότε να κτυπήσουν, αποφασίστηκε, σε συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες της πρώτης γραμμής.


Το 2011 θεωρείται μια άκρως επικίνδυνη χρονιά για την ασφάλεια της χώρας σε σχέση με την εξ Ανατολών απειλή, κυρίως λόγω του τελικής πολιτικής σύγκρουσης στην Τουρκία. Βάσει και του παραδείγματος της «Βαριοπούλας» θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει ενέργεια κατά της ελληνικής αμυντικής διάταξης ως αφορμή για "εσωπολιτικό ξεκαθάρισμα στην Τουρκία. Είτε μέχρι τις εκλογές

Κλειστή η έξοδος Μαγούλας στην Αττική Οδό

Κλειστή λόγω εργασιών συντήρησης οδοστρώματος θα παραμείνει για τρεις ημέρες η έξοδος Μαγούλας στην κατεύθυνση από Ελευσίνα προς Αεροδρόμιο, στον κόμβο 2 της Αττικής Οδού, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 14/1/2011 προς Σάββατο 15/1/2011 έως τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 18/1/2011.


Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Θριάσιο Πεδίο και Μαγούλα θα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στον ΟΣΕ

Στη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας, αύριο Πέμπτη, και 48ωρης στις 19 και 20 του μήνα, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ.


Χαρακτηρίζουν "ανεξήγητα αδιάλλακτη στάση" τη στάση του υπουργείου Υποδομών και της διοίκησης της επιχείρησης και υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται μετατάξεις προσωπικού.

Ακινητοποιημένοι κατά τη διάρκεια των απεργιών θα παραμείνουν και

Ανακοινώθηκαν οι ελληνικές υποψηφιοτήτες της Eurovision

Η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Βαλάντω Τρύφωνος, το συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά», η Νίκκη Πόντε, ο Λούκας Γιώρκας, και το συγκρότημα Τριημιτόνιο, είναι οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στα τέλη Φεβρουαρίου για την ανάδειξη εκείνου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 56ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2011.


Ο τελικός νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και την κριτική επιτροπή. Η ψήφος τους θα μετρήσει εξίσου (50-50).

Φέτος τον διαγωνισμό τον φιλοξενεί η Γερμανία. Στις 10 και 12 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί

Απάνθρωπο το «τείχος» του Έβρου λέει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

Καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, απάνθρωπες τακτικές και εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους είναι, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Άνθιμο, η κατασκευή φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.


Σε άρθρο του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο Άνθιμος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να σταματήσει αλλά ο ίδιος προσωπικά πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει όσο συνεχίζεται η άδικη συμπεριφορά των χωρών της Δύσης έναντι των φτωχών και υποανάπτυκτων λαών του Νότου και της Ασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της Ύπατης Αρμοστείας και των άλλων «ανθρωπιστικών» φορέων είναι κοντόφθαλμη. «Φυσικά, η χώρα μας δεν έχει ατελείωτες δυνατότητες φιλοξενίας» αναφέρει σε

Αντιδράσεις και στην Τουρκία για το «κήρυγμα» ισλαμοφοβίας του Σεραφείμ

Ως εκφραστή της ισλαμοφοβίας χαρακτηρίζει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ.


Η ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι σε μια περίοδο που συνεχίζονται οι προσπάθειες διαλόγου μεταξύ θρησκευτικών ηγετών και ενώ οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο, κάποιος που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας να προβαίνε σε τέτοιες δηλώσεις του στερούνται λογικής και δεν μπορούν να

Το MySpace απολύει τους μισούς υπαλλήλους

H υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, MySpace απέλυσε την Τρίτη περίπου 500 υπαλλήλους, δηλαδή το μισό προσωπικό της.


Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται περίπου τρεις μήνες αφότου ο ιστότοπος αποφάσισε να αλλάξει το προφίλ του και επαναπροσδιορίστηκε ως διαδικτυακός χώρος διασκέδασης για νέους, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε ο «αντίπαλός» του, Facebook.

Η News Corp εξαγόρασε την MySpace έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα του 2005 όταν ο ιστότοπος ήταν η κυρίαρχη εταιρία κοινωνικής δικτύωσης στο Ιντερνετ.

Αλλά επισκιάστηκε το 2008 από το Facebook και, σύμφωνα με αναλυτές, προετοιμάζεται για

Ακλόνητο το… άσυλο της Βουλής

Η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών.


Τα αιτήματα αφορούσαν τους:

•Γεώργιο Αρβανιτίδη βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών χωρίς άδεια στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και διατάραξη της ασφαλείας συγκοινωνιών κατά την περίοδο που ο βουλευτής ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.

•Κωνσταντίνο Κουκοδήμο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία που κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια που ήταν υφυπουργός αθλητισμού χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομα που δεν διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα.

•Παύλο Μαρκάκη, βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Μαγνησία, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις μπάρες που έβαλε σε κεντρική αρτηρία κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος του Βόλου, με αποτέλεσμα να

Θαν. Γιαννόπουλος: Εξεταστική από το '81 και για τα νοσοκομεία

Τη γραμμή που ακολούθησε ή Ν.Δ. στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τα greek statistics, υιοθέτησε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Θανάσης Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη σύσταση εξεταστικής για τις νοσοκομειακές προμήθειες. Ζήτησε η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981.


«Η πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη προσωπικά δεν με βρίσκει αντίθετο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" ο αρμόδιος τομεάρχης και πρώην υφυπουργός Υγείας. "Ας αναλάβει λοιπόν την πρωτοβουλία η κυβέρνηση να κάνει αυτή την εξεταστική επιτροπή -γιατί είναι και της μόδας κιόλας η εξεταστική επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα-

Ερώτηση στη Βουλή από τη Ν.Δ. για WikiLeaks και Χρυσοχοΐδη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, για όσα είχε δηλώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την ΕΥΠ στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα και ήρθαν στο φως μέσω του WikiLeaks.


O βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από το διάδοχο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο να τον ενημερώσει αν συμμερίζεται όσα κατήγγειλε ο προκάτοχός του, καθώς και αν πήρχε πράγματι σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη της ΕΥΠ και ποιές πρωτοβουλίες ανέλαβε προς εκείνη την κατεύθυνση ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

"Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και η ‘άγνωστη ατζέντα’ αλλαγών στην ΕΥΠ που αποδίδονται στον κ. υπουργό, είναι ζητήματα ύψιστης σημασίας, ειδικά από τη στιγμή που άπτονται της ασφάλειας της

Επιθεώρηση Εργασίας: Αδικαιολόγητη η επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ

Αρνητική είναι η γνωμάτευση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε το πρωί σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ Δράμας. Το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν είναι επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.


Το Συμβούλιο εξέτασε μεταξύ άλλων την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι και η ίδια η εταιρεία είχε δεχθεί δια του εκπροσώπου της κ. Χριστοφόρου Σεβαστίδη "ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το

Καταργούνται οι φορολογικές αποκλίσεις στις πωλήσεις πετρελαίου

Το ποσοστό δικαιολογημένων αποκλίσεων μέχρι 8% που αναγνωριζόταν μέχρι πρότινος για τις πωλήσεις πετρελαίου μέσω αντλιών καταργεί το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του.


Πρόκειται για τις αποκλίσεις που παρατηρούνταν μεταξύ των πραγματικών αποθεμάτων πετρελαίου και των αποθεμάτων όπως καταγράφονταν από τις αποδείξεις πώλησης και αγοράς.

Με την απόφαση του το υπουργείο,

Ενοχλημένος ο Νταβούτογλου από τις δηλώσεις Μέρκελ

Έπειτα από τον Τούρκο πρωθυπουργό και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, φάνηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Κύπρο, η οποία επέκρινε τη στάση της Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού. «Αν η κ. Μέρκελ άκουγε αμφότερες τις πλευρές, ενδεχομένως δεν θα έκανε τέτοιες μονομερείς δηλώσεις», είπε ο Α. Νταβούτογλου.


Ο Νταβούτογλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Αλ Φαϊσάλ, ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ. "Είναι σημαντικές οι απόψεις και η στάση της Γερμανίας. Διότι πάντα σκεφτόμασταν ότι η Γερμανία μπορεί να συμβάλει θετικά στο θέμα αυτό. Ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις της κ. Μέρκελ ήταν για μας απογοήτευση. Εάν η κ. Μέρκελ θα καταβάλει προσπάθεια υπέρ της ειρήνης στο Κυπριακό, πράγμα το οποίο υποστηρίζουμε, θα πρέπει πρωτίστως να τηρήσει αντικειμενική στάση απέναντι στις πλευρές".

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι "δεν ταιριάζει σ’ έναν σημαντικό ηγέτη μιας ισχυρής χώρας όπως η Γερμανία, σ’ έναν φίλο της Τουρκίας, η απομάκρυνση από τη δικαιοσύνη σε βαθμό που να αξιολογούνται με τον ίδιο τρόπο αυτοί που είπαν ναι στην ειρήνη και καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και αυτοί που είπαν όχι" και πρόσθεσε: "Όλες οι θετικές πρωτοβουλίες τα τελευταία δύο

Στη Χάγη η Ελλάδα για τη σφαγή του Διστόμου

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στη διαμάχη Γερμανίας και Ιταλίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα εκείνων που αφορούν στη σφαγή του Διστόμου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.


"Στην λήψη της απαιτούμενης απόφασης έπρεπε να εξετάσουμε προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

"Είναι προφανές ότι, όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος", πρόσθεσε.

Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση ελήφθη, ύστερα από την εξέταση της υπόθεσης από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η προετοιμασία για την παρέμβαση

Έλειπαν οι μάρτυρες, δεν έγινε η δίκη των Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου

Η πολύκροτη υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου, για το ατύχημα της 13ης Αυγούστου 2004 που εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν εκδικάστηκε ούτε σήμερα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Ιανουαρίου επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει πάρει ήδη έξι αναβολές.


Ο συνήγορος του (απόντα στο εξωτερικό) Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η δίκη δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των μαρτύρων γιατί είναι ουσιώδεις, ενώ το ίδιο επικαλέστηκε και η Μαρία Κεβγά, δικηγόρος της Θάνου. “Δεν έχουν κληθεί καθόλου και άλλοι σημαντικοί μάρτυρες, όπως για παράδειγμα ο πραγματογνώμονας που εξέτασε τη μηχανή. Επίσης κάποιοι που έδωσαν αρχικά καταθέσεις, επίσης δεν έχουν κληθεί".

Οι συνήγοροι των 9 κατηγορουμένων γιατρών του ΚΑΤ υποστήριξαν ότι εδώ και έξι χρόνια οι πελάτες τους βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας. Προτάθηκε ακόμη και η βίαιη προσαγωγή μαρτύρων που δεν προσήλθαν! Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ζητά αναβολή,

Έκλεβαν χάλκινα καλώδια, 1.300.000 ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο

Για κλοπή χάλκινων καλωδίων του δικτύου του Ο.Σ.Ε. συνελήφθησαν στις 10 Ιανουαρίου, επτά αλλοδαποί. Οι συλληφθέντες πουλούσαν τα καλώδια σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων. Η συνολική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 1.300.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία.


Οι επτά αλλοδαποί (πέντε Πακιστανοί, ένας Ινδός και ένας Αλβανός), οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο έκλεβαν χάλκινα καλώδια από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε., στο

Κίνδυνος για την υγεία από τις μεγάλες δόσεις αναλγητικών φαρμάκων

Κίνδυνος για εμφράγματα και εγκεφαλικά υπάρχει από τη χρήση σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλο διάστημα μιας σειράς ευρέως χρησιμοποιούμενων αναλγητικών, σύμφωνα με μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου της Βέρνης.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βέρνης, υπό τον καθηγητή κλινικής επιδημιολογίας Πίτερ Τζούνι, του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, ανέλυσαν 31 μελέτες-κλινικές δοκιμές σε περισσότερους από 116.400 ασθενείς, όσον αφορά επτά φάρμακα γνωστών εταιριών, για να καταλήξουν σε συμπεράσματα σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις των αναλγητικών στην υγεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και την εφημερίδα Guardian.

Οι ανησυχίες των επιστημόνων έχουν να κάνουν τόσο με τα παλαιότερα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όσο και με τα νεότερης γενιάς αντιφλεγμονώδη, γνωστά ως αναστολείς Cox-2. Οι γιατροί σε πολλές χώρες συνταγογραφούν συχνά αυτά τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του πόνου σε διάφορες καταστάσεις (π.χ. οστεοαρθρίτιδα). Συνήθως λαμβάνονται σε μεγαλύτερες δόσεις, σε σχέση με τα πιο απλά αναλγητικά, που χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, κατά των

Νέα ημερομηνία για τις συνομιλίες με την ΠΓΔΜ

Στις 9 Φεβρουαρίου θα επαναληφθούν στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.


Στη συνάντηση που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές -είχε αρχικά οριστεί για τις 10 και μετά για τις 27 Ιανουαρίου- θα πάρουν μέρος ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις πρεσβευτής Ζόραν Γιόλεφσκι, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας

Νέο «όχι» στα ονομαστικά κουπόνια από την Αλέκα Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όσον αφορά στα οικονομικά των κομμάτων. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι συστηματικά απορρίπτουν τις προτάσεις του κόμματός της, που πολλές φορές έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο.


«Το κοινοβούλιο δεν είναι περιχαρακωμένο από το πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας. Το αντίθετο. Παίρνει απάνθρωπες και άδικες αποφάσεις», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, καταγγέλοντας ότι η συζήτηση που γίνεται για τον «εξαγνισμό» και την «ηθικοποίηση» του απαξιωμένου σε μεγάλος μέρος του κόσμου πολιτικού συστήματος είναι επιφανειακή και υποκριτική.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων, που με κουπόνια δίνουν την συνδρομή τους στο κόμμα, ενώ αναφερόμενη στην κρατική επιχορήγηση σημείωσε ότι είναι ένα βοήθημα για το ΚΚΕ , αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αν

Δεν βλέπει αναδιάρθρωση χρέους ο Όλι Ρεν

Οι συνέπειες μιας πιθανής αναδιάρθρωσης χρέους στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν αρνητικές και η ευρωζώνη δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, τόνισε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Όλι Ρεν.


«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή του χρέους οποιουδήποτε άλλου κράτους - μέλους της ζώνης του ευρώ θα είχε τόσο σοβαρές αρνητικές συνέπειες... δεν θα θέλαμε να ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο και δεν θα χρειαστεί να τον ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Ρεν σε οικονομικό συνέδριο.

Εν τω μεταξύ, σε άρθρο του στους Financial Times ο ευρωπαίος επίτροπος τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Το EFSF, που δημιουργήθηκε την περασμένη άνοιξη για τη στήριξη των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, διαθέτει 440 δισ. ευρώ κρατικών εγγυήσεων. Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η πιστωτική ικανότητα του Ταμείου πρέπει να ενισχυθεί και η εμβέλεια της λειτουργίας

΄Αγνωστους κοσμικούς «γίγαντες» εντόπισε το τηλεσκόπιο «Πλανκ»

Μερικές από τις μεγαλύτερες γαλαξιακές δομές που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στο σύμπαν, άγνωστες μέχρι σήμερα, εντόπισε το υπερεξελιγμένο διαστημικό τηλεσκόπιο «Πλανκ», καθώς η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία από τις παρατηρήσεις του.


Οι κοσμικοί «γίγαντες» που εντοπίστηκαν, είναι μεγάλες ομάδες γαλαξιών, που συγκλίνουν μεταξύ τους από τις τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις και οι διαστάσεις τους φτάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια έτη φωτός, ενώ βρίσκονται σε απόσταση 4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Οι αστρονόμοι δήλωσανότι ήδη το «Πλανκ» έχει δημιουργήσει ένα κατάλογο περίπου 15.000 νέων ουράνιων αντικειμένων. Μεταξύ αυτών, έκανε περισσότερες από 20 ανακαλύψεις ομάδων γαλαξιών, άγνωστων μέχρι τώρα στους επιστήμονες, ενώ επιβεβαίωσε την ύπαρξη άλλων 169 ομάδων γαλαξιών.

Κάθε ομάδα περιέχει τουλάχιστον 100 γαλαξίες και κάθε γαλαξίας ένα δισεκατομμύριο άστρα. Παράλληλα, περιέχουν κολοσσιαίες ποσότητες αόρατης «σκοτεινής ύλης».

Τα όργανα του «Πλανκ» είναι πιο τεχνολογικά εξελιγμένα από κάθε άλλο παρατηρητήριο που έχει ποτέ εκτοξευτεί στο διάστημα και οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα μπορέσει να «σαρώσει»

Ενώπιον του εισαγγελέα ο δήμαρχος Στυλίδας

Στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες κατά την προσαγωγή του δημάρχου της Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος παρέμεινε κρατούμενος όλο το βράδυ στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας. Σε λίγη ώρα ο δήμαρχος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.


Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. Τη διαμαρτυρία τους για το θέμα έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους πολλοί φορείς της Στυλίδας και της Φθιώτιδας.

Γ.Μαγκριώτης: Έχουν δίκιο οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Στυλίδας έχουν δίκιο, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τιμές των διοδίων θα μειωθούν μετά την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με

Στο υπουργικό το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες

Το ν/σ για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.


Ενα ακόμα θέμα που θα τεθεί είναι η επικύρωση κοινοτικής οδηγίας για τη θαλάσσια στρατηγική και την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων.

Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων. Στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Κουτρουμάνης θα ενημερώσει στη Βουλή την Ειδική Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τις

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Άλλη μια μέρα που οι κάτοικοι της Αθήνας θα ταλαιπωρηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.


Τα λεωφορεία θα κάνουν στάση από τις 11:00-15:30

Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 8:00-24:00

Η στάση εργασίας στα τρόλεϊ είναι προγραμματισμένη από 11:00-15:00

Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά

Οι στάσεις εργασίες πραγματοποιούνται ενώ σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το επίμαχο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών

Ο καιρός στις 12.01.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι – νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί μέτριοι με εξασθένηση το βράδυ.

Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα βρέξει περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική ενώ από το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές

«Θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες» λέει ο Χρ. Παπουτσής

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου.


Ο Χρήστος Παπουτσής υπεραμύνθηκε της απόφασης να κατασκευαστεί φράχτης στα χερσαία σύνορα της χώρας στον Έβρο, τονίζοντας πως δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο, κι άρα αναποτελεσματικό, παρά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά 250 εκ. ευρώ μέχρι το 2013.

«Είναι τεχνητής φύσεως μέσο που θα είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα εντοπισμού και μπορεί να περιορίσει την παράνομη είσοδο. Δεν στρέφεται κατά των μεταναστών και θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τουρκία αλλά και στην αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων»

Υποχρεωτικό το «φακέλωμα» για ένα χρόνο

Για διάστημα ενός χρόνου θα διατηρούνται τα δεδομένα από τηλεφωνικές ή διαδικτυακές υπηρεσίες και κάμερες σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συνυπογράφουν έξι υπουργοί. Στα στοιχεία που καταγράφονται συμπεριλαμβάνονται και οι συνομιλίες μέσω email αλλά και οι αναπάντητες κλήσεις.


Οι εταιρείες και οι πάροχοι των παραπάνω υπηρεσιών θα υποχρεούνται πλέον να διατηρούν τα δεδομένα, χωρίς όμως να καταγράφουν το περιεχόμενο. Τα στοιχεία θα διατηρούνται ώστε οι αρμόδιες αρχές να μπορούν να τα επεξεργάζονται "στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της οργανωμένης εγκληματικότητας".

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει κοινοτική οδηγία, τα δεδομένα θα διατηρούνται για διάστημα ενός χρόνου και στη συνέχεια θα

ΗΠΑ: Εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο προσβολής έρπη

Την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του έρπη ζωστήρα σε ποσοστό 55% για άτομα άνω των 60 ετών στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην ιατρική επιθεώρηση Journal of the American Medical Association (JAMA).


"Η έρευνά μας δείχνει ότι το εμβόλιο μπορεί να εμποδίσει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα έρπη", υπογράμμισε ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Δρ. Χουνγκ Φου Τσενγκ, ερευνητής της Kaiser Permanente, μιας από τις μεγαλύτερες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Η μελέτη δείχνει ότι το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο προσβολής του έρπη όχι μόνο στους ηλικιωμένους με καλή κατάσταση υγείας αλλά επίσης και σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα,

WikiLeaks «καρφώνει» Χρυσοχοΐδη

Αποκαλυπτικό για τις σχέσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την πρεσβεία των ΗΠΑ είναι εμπιστευτικό διπλωματικό τηλεγράφημα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks. Αφορά σε 45λεπτη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις 22 Ιανουαρίου του 2010, με τον τότε πρεσβευτή της υπερδύναμης στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός χαρακτήρισε ανύπαρκτη και επικίνδυνη την ΕΥΠ, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει τα ονόματα «των περισσότερων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων» και συμφώνησε στη δημιουργία ελληνοαμερικανικής ομάδας εργασίας για ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.


Ήταν η τρίτη συνάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και αντικείμενο το νεοσύστατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σπέκχαρντ και Χρυσοχοΐδης είχαν συναντηθεί και στις 12 Νοεμβρίου 2009. Η συνάντηση της 22ας Ιανουαρίου έγινε στο γραφείο του

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας

Την παραίτηση του υπέβαλε στην υπουργό Εργασίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημοσθένης Δασκαλάκης.


Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ενώ η Λούκα Κατσέλη σε πρώτη φάση δεν

Υπό αξιολόγηση όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Από κόσκινο θα περάσουν το προσωπικό και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γ. Ραγκούση με τους διευθυντές και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων.


Δέκα έξι ομάδες -μία για κάθε υπουργείο- θα προχωρήσουν στην " ποιοτική καταγραφή" του δημοσίου τομέα. Όπως ανακοινώθηκε, θα καταγράψουν τα κενά και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και την καταλληλότητα των υπαλλήλων, ενώ θα γίνει και μελέτη για τις αποχωρήσεις του προσωπικού σε βάθος τριετίας.

Το υπουργείο προσέφερε διαβεβαιώσεις ότι τα μέλη των ομάδων καταγραφής θα επιλεγούν μετά από ανοιχτή και αδιάβλητη διαδικασία.

Τα πρώτα στοιχεία προγραμματίζεται να αποσταλούν στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 10 Φεβρουαρίου. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι

Νέες αυξήσεις τιμολογίων «βλέπει» ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Ανοικτό άφησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης, λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού.


Μιλώντας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, ο Αρθούρος Ζερβός τόνισε ότι παρόλο που η λογική της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού λέει ότι θα πέσουν θεωρητικά οι τιμές, σε καμία χώρα δεν έχει παρατηρηθεί να πηγαίνουν προς τα κάτω τα τιμολόγια. Όπως σημείωσε σε όλες τις χώρες έχουμε δει αύξηση των τιμολογίων και κατά συνέπεια μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται αύξηση των τιμολογίων και στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ πρόσθεσε ότι, με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς, δεν μπορεί να ισχύσει αυτό που γινόταν κάποτε, τα εμπορικά τιμολόγια να επιδοτούν τα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια.

Παράλληλα, επικαλούμενος την επιταγή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που θέλει, λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς, εύλογο κέρδος της τάξης του 5%, τόνισε: "Δεν μπορείς να πουλάς κάτω του κόστους".

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση των νέων αντιπροέδρων της ΡΑΕ, Δημ. Ραχιώτη και Μιλτιάδη Ασλάνογλου, ο

Φτάρνισμα με πραγματικά ...πυρά

Αναυδοι έμειναν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Ιταλίας από το φτάρνισμα 28χρονου καθώς από το ρουθούνι του πετάχτηκε η σφαίρα η οποία είχε καρφωθεί πριν λίγες ώρες στο κρανίο του.


Ο 28χρονος Ντάρκο Σαντζερμάνο είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νάπολης την Πρωτοχρονιά καθώς είχε δεχτεί αδέσποτη σφαίρα από "μπαλοθιές", στη διάρκεια των πανηγυρισμών για την αλλαγή του έτους. Η σφαίρα είχε μπει από το πίσω μέρος του δεξιού του ματιού και είχε σφηνωθεί μέσα στη μύτη.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με αιμορραγία αλλά έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο και οι γιατροί τον προετοίμαζαν για το

Στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων στέλνει το ΣτΕ τη «λάσπη» της Ψυττάλειας

Ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων των Άνω Λιοσίων θα είναι ο μόνιμος αποδέκτης της λάσπης από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η ΕΥΔΑΠ, το 2004,, ζητώντας την ακύρωση της από 8.11.2004 απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων, με την οποία απαγορεύθηκε η διάθεση στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων της ιλύος (λάσπης) από την Ψυττάλεια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το 2005, με δύο αποφάσεις αναστολών του (2 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2005) είχε υποχρεώσει τη χωματερή Άνω Λιοσίων να δέχεται τα απόβλητα (λάσπη) από την

Aκτίνες αντιύλης δημιουργούν οι καταιγίδες της Γης

Οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης. Το φαινόμενο κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα «Φέρμι» και σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη, μια από τις σημαντικότερες στον τομέα των γεωεπιστημών εδώ και πολύ καιρό.


Οπως είναι γνωστό οι ηλεκτρικές καταιγίδες μπορούν να δημιουργήσουν σπινθήρες ακτίνων γάμα. Αυτό που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά είναι πως παράγονται επίσης ρεύματα ηλεκτρονίων και αντι-ηλεκτρονίων (δηλαδή ποζιτρονίων), που είναι το αντίστοιχό τους στην αντιύλη.

"Η ιδέα ότι σε οποιονδήποτε πλανήτη που έχει καταιγίδες, αυτές μπορούν να δημιουργήσουν αντιύλη, η οποία μετά εκτοξεύεται στο διάστημα με την μορφή εστιασμένων ακτίνων, οι οποίες είναι δυνατό να ανιχνευθούν από ένα διαστημικό σκάφος, ακούγεται σαν βγαλμένη κατευθείαν από