www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Υπό αξιολόγηση όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Από κόσκινο θα περάσουν το προσωπικό και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γ. Ραγκούση με τους διευθυντές και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων.


Δέκα έξι ομάδες -μία για κάθε υπουργείο- θα προχωρήσουν στην " ποιοτική καταγραφή" του δημοσίου τομέα. Όπως ανακοινώθηκε, θα καταγράψουν τα κενά και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και την καταλληλότητα των υπαλλήλων, ενώ θα γίνει και μελέτη για τις αποχωρήσεις του προσωπικού σε βάθος τριετίας.

Το υπουργείο προσέφερε διαβεβαιώσεις ότι τα μέλη των ομάδων καταγραφής θα επιλεγούν μετά από ανοιχτή και αδιάβλητη διαδικασία.

Τα πρώτα στοιχεία προγραμματίζεται να αποσταλούν στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 10 Φεβρουαρίου. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι
διαδικασίες για το ενιαίο μισθολόγιο.

Όσον αφορά, τέλος, στη δημιουργία "κυβερνητικού πάρκου", στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι εγκαταστάσεις όλων των υπουργείων, γνωστοποιήθηκε ότι το ΥΠΕΣ εξετάζει και τη λύση του Ελλήνικού. Σημειώθηκε, ωστόσο, ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η απογραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: