www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες» λέει ο Χρ. Παπουτσής

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου.


Ο Χρήστος Παπουτσής υπεραμύνθηκε της απόφασης να κατασκευαστεί φράχτης στα χερσαία σύνορα της χώρας στον Έβρο, τονίζοντας πως δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο, κι άρα αναποτελεσματικό, παρά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά 250 εκ. ευρώ μέχρι το 2013.

«Είναι τεχνητής φύσεως μέσο που θα είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα εντοπισμού και μπορεί να περιορίσει την παράνομη είσοδο. Δεν στρέφεται κατά των μεταναστών και θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τουρκία αλλά και στην αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων»
επανέλαβε ο κ. Παπουτσής.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Η εισηγήτρια του κόμματος, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά εξέφρασε επιφυλάξεις σε άρθρα του και ενστάσεις σχετικά με το ότι «δεν διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που οφείλει να εφαρμόσει η χώρα με βάση τις δεσμεύσεις της απέναντι στις διεθνείς συνθήκες».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου γιατί, όπως είπε, «διαμορφώνεται ένας κατασταλτικός κλοιός γύρω από τους πρόσφυγες» ενώ ζήτησε την ακύρωση του «απάνθρωπου» σχεδίου ύψωσης του φράχτη στον Έβρο.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης είπε πως είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης με ποσοστό λαθρομεταναστών 20% στο σύνολο του πληθυσμού της, αλλά και το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου γιατί δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της σωστής μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είπε «ναι» στον φράχτη «έστω κι αργά». Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι όμηρος της Ευρώπης πρότεινε να σφραγιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα να βγουν οι πρώτοι 50.000 στην Ανκόνα «για να δούμε πως θα τρέχουν τότε Βρυξέλλες και Στρασβούργο».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Β. Μουλόπουλος είπε πως η κυβέρνηση χειραγωγεί την κοινή γνώμη καλλιεργώντας τα ένστικτα της καχυποψίας του φόβου και του εξωτερικού κινδύνου και υποστήριξε ότι ζεσταίνει «το αυγό του φιδιού» για λογαριασμό της άρχουσας τάξης της Ευρώπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: