www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ενώπιον του εισαγγελέα ο δήμαρχος Στυλίδας

Στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες κατά την προσαγωγή του δημάρχου της Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος παρέμεινε κρατούμενος όλο το βράδυ στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας. Σε λίγη ώρα ο δήμαρχος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.


Σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της Στυλίδας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. Τη διαμαρτυρία τους για το θέμα έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους πολλοί φορείς της Στυλίδας και της Φθιώτιδας.

Γ.Μαγκριώτης: Έχουν δίκιο οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Στυλίδας έχουν δίκιο, παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τιμές των διοδίων θα μειωθούν μετά την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με
τις κατασκευάστριες εταιρείες μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Είμαστε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί. Ένα από τα θέματα που θέτουμε στη διαπραγμάτευση, είναι η μείωση των διοδίων για τα επόμενα 30 χρόνια. Πιστεύω θα το πετύχουμε», δήλωσε ο υφυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως το δημόσιο θα τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Από χθες ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν στους κατοίκους χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας, έπειτα από σχετική συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίο». Παράλληλα, θα λειτουργήσει και το παράπλευρο δίκτυο. Μάλιστα, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε κονδύλι 1.200.000 ευρώ από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους στα διόδια της Πελασγίας. Ο παράπλευρος δρόμος είναι έτοιμος, υποστήριξε από την πλευρά του ο Απόστολος Γκλέτσος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: