www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το MySpace απολύει τους μισούς υπαλλήλους

H υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, MySpace απέλυσε την Τρίτη περίπου 500 υπαλλήλους, δηλαδή το μισό προσωπικό της.


Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται περίπου τρεις μήνες αφότου ο ιστότοπος αποφάσισε να αλλάξει το προφίλ του και επαναπροσδιορίστηκε ως διαδικτυακός χώρος διασκέδασης για νέους, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε ο «αντίπαλός» του, Facebook.

Η News Corp εξαγόρασε την MySpace έναντι 580 εκατομμυρίων δολαρίων στα μέσα του 2005 όταν ο ιστότοπος ήταν η κυρίαρχη εταιρία κοινωνικής δικτύωσης στο Ιντερνετ.

Αλλά επισκιάστηκε το 2008 από το Facebook και, σύμφωνα με αναλυτές, προετοιμάζεται για
πώληση.

"Οι σημερινές σκληρές, αλλά απαραίτητες αλλαγές έγιναν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κερδοφορίας για την εταιρία", δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Μάικ Τζόουνς.

"Αυτές οι αλλαγές έγιναν αμιγώς για θέματα που συνδέονται με την επιχείρηση και με κανέναν τρόπο δεν αφορούν την απόδοση του νέου προϊόντος. Η νέα οργανωτική δομή θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευελιξία, να αναπτύξουμε γρηγορότερα τα προϊόντα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο οικονομικό επίπεδο", είπε ο Τζόουνς.

Οι χρήστες του MySpace τον Νοέμβριο εκτιμάται ότι ανέρχονταν σε 81.5 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρία ενώ έναν χρόνο νωρίτερα αριθμούσαν 108.1 εκατομμύρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: