www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αυτόματο άνοιγμα 400 επαγγελμάτων τον Ιούλιο

«Στις 2 Ιουλίου ανοίγουν περισσότερα από 400 επαγγέλματα » δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης , απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις περί καθυστέρησης. Οπως προβλέπει ο νόμος για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, «τις επόμενες 15 ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία θα έχουν αποστείλει τους καταλόγους των επαγγελμάτων που απελευθερώνονται».

Ο νόμος ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 16 Φεβρουαρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αναφέρει ότι ακριβώς 4 μήνες μετά τη δημοσίευση ανοίγουν αυτομάτως όλα τα επαγγέλματα σε υλοποίηση της κοινοτικής οδηγίας 123/2006, γνωστής και ως οδηγίας Μπολκεστάιν, για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών εντός της ΕΕ.

Καταργούνται οι «αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» και ειδικότερα: οι περιορισμοί ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή

Το επταήμερο των αποφάσεων


Εκλογές ή ανασχηματισμός; 

Ποιον από τους δύο δρόμους θα διαλέξει ο πρωθυπουργός, θα φανεί αυτήν την εβδομάδα. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα γεμάτο επταήμερο: σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου (Δευτέρα), συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς (Τρίτη), συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών οργάνων και ίσως μια διαγγελματικού τύπου παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου. Βεβαίως από το μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι ούτε οι εκλογές ούτε ο ανασχηματισμός απασχολούν τον πρωθυπουργό, παρά μόνο το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και η εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του μνημονίου, ωστόσο όλα θα κριθούν από το πώς θα διαχειριστεί τα ανοικτά μέτωπα. Και αυτά είναι πολλά.

Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή της οικονομικής βοήθειας. Είναι μια δύσκολη υπόθεση, γιατί από τις τελευταίες επισκέψεις των

Ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία


Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία εξερράγη το Σάββατο, στέλνοντας μια στήλη στάχτης και καπνού σε ύψος 20 χλμ. Στελέχη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και αεροπορικών εταιριών παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση καθώς το 2010 ανάλογο φαινόμενο είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές για αρκετές ημέρες.

Οι αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση πτήσεων σε περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Γκρίμσβoτν, πάντως ένας αξιωματούχος είπε ότι τουλάχιστον τις επόμενες 24 ώρες το φαινόμενο δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Morgunbladid, η χθεσινή έκρηξη ήταν ισχυρότερη από την προηγούμενη, το 2004.

Η Χγιόρντις Γκουντμουντσντότιρ, εκπρόσωπος της Isavia, της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας, δήλωσε ότι η απαγόρευση των πτήσεων επιβλήθηκε σε μια ακτίνα 120 ναυτικών μιλίων (222

Ο καιρός στις 22.05.2011


Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου ενώ το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 12 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν