www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Γιατρός στα χέρια του ΣΔΟΕ για χρέη στο δημόσιο

Γυναικολόγος που εργάζεται σε πανεπιστημιακή κλινική δημόσιου νοσοκομείου συνελήφθη από το ΣΔΟΕ, καθώς από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι διέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο υποστήριξε ότι προέκυψε από τυχερά παιχνίδια που κέρδισε από τον ΟΠΑΠ.

Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωνε ότι είχε

Ενδοκυβερνητικές τριβές στη Βουλή για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Φωτιές εξακολουθεί να ανάβει η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία προβλέπει την αποσυμφόρηση των φυλακών, με δεδομένο ότι η δυναμικότητα των φυλακών είναι 9.700 και οι κρατούμενοι σήμερα ξεπερνούν τις 12.000.

Η τροπολογία που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΛΑΟΣ επρόκειτο να συζητηθεί χθες κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας επί του νομοσχεδίου για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις, αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης και με τον Πρωθυπουργό, να μην πραγματοποιηθεί η χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την ξενοφοβία και να επανακατατεθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη ρύπανση των πλοίων που ξεκίνησε να συζητείται σήμερα.

Κατά την έναρξη της συζήτησης όμως τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας όσο και του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλέυρης έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας και εξέφρασαν

Το Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων «μπορεί να γίνει επωαστήριο ασθενειών»

Οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου το 2012, μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση ασθενειών από όλο τον κόσμο, προειδοποιούν ειδικοί της δημόσιας υγείας με σειρά δημοσιεύσεων στo Lancet Infectious Diseases.

Οι μαζικές συναθροίσεις κάθε είδους μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, καθώς και τον κίνδυνο ατυχημάτων, προειδοποιούν οι γιατροί στο ειδικό αφιέρωμα της έγκριτης επιθεώρησης.

Ως παραδείγματα αναφέρουν την επιδημία γρίπης που ξέσπασε στην Αυστραλία κατά τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Νέων το 2008, καθώς και το θάνατο 21 ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν στο Love Parade του 2010 στη

Mετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών

Την μετεγκατάσταση των κύριων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών έχουν στα «σκαριά» οι ιθύνοντες του υπουργείου με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τα ενοίκια που καταβάλλει μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται δε ότι η μετεγκατάσταση θα «κρατήσει» στα ταμεία του Δημοσίου τουλάχιστον 6.000.000 ευρώ!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιό λόγο η στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο… μόλις 6.000.000 ευρώ το χρόνο, την ώρα που οι πολίτες καλούνται από το ίδιο το υπουργείο να καταβάλουν σωρεία φόρων και «εξουθενωτικές» έκτακτες εισφορές έπειτα από τις μειώσεις στα εισοδήματα τους. Ενδεχομένως το υπουργείο να εξαιρούταν μέχρι σήμερα από το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας στο οποίο έχει μπει η χώρα... Και μάλλον μπήκε στο

Διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στο ALTER!


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Τα μέλη που απαρτίζουν τη νέα διοίκηση είναι τα εξής:
1. Ευστάθιος Γκότσης, Πρόεδρος Δ.Σ.
2. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος μέλος Δ.Σ.
3. Γεράσιμος Τζαννετάτος, μέλος Δ.Σ.
4. Γεώργιος Τσιρογιάννης, μέλος Δ.Σ.
5. Λάμπρος Παπαγεωργίου, μέλος Δ.Σ.

Ως εκ τούτου και κατόπιν της παραιτήσεως του κ. Κωνσταντίνου

Από τον Άρη οι μετεωρίτες που έπεσαν στην Αφρική


Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το Associated Press, πως οι πέτρες που έπεσαν στη Βόρειο Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο, τον περασμένο Ιούλιο, είναι μετεωρίτες και προέρχονται από τον πλανήτη Άρη.

Πρόκειται για την πέμπτη φορά που επιστήμονες επιβεβαιώνουν την πτώση πετρωμάτων από τον πλανήτη

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ3 ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης


Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε..

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από

«Η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει στις 20 Μαρτίου»

Με τίτλο «Ο ζοφερός χειμώνας της Ευρώπης», η εφημερίδα «International Herald Tribune», υποστηρίζει σε άρθρο της ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει πορεία και αυτό γιατί «η συνταγή λιτότητας που ακολουθεί, επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση των ήδη αποδυναμωμένων ευρωπαϊκών οικονομιών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απόφαση του οίκου S&P να υποβαθμίσει εννέα χώρες της ευρωζώνης, οφείλεται στο ότι η οικονομική στρατηγική λιτότητας που με κάθε τρόπο ακολουθούν, δεν έχει αποτελέσματα.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο χείλος της κατάρρευσης και ενδέχεται να χρεοκοπήσει στις 20 Μαρτίου, εάν δεν λάβει ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, λέει η εφημερίδα και συμπληρώνει

H συνομιλία που «καίει» τον καπετάνιο του Concordia

Την ώρα, που ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία του Costa Concordia ανεβαίνει δραματικά φθάνοντας στους 11, ενώ 24 είναι οι αγνοούμενοι, προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μέσω ασύρματου μεταξύ ενός λιμενικού και του Ιταλού καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου, Francesco Schettino.

Από τη συνομιλία γίνεται φανερό ότι ο καπετάνιος αρνείται να επιβιβαστεί ξανά στο υπό βύθιση κρουαζιερόπλοιο, όπως τον διατάζει το Λιμενικό. Όπως μεταδίδει το Reuters, η συνομιλία των δύο ανδρών δημοσιεύθηκε σε μια ιταλική εφημερίδα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ακτοφυλακή.

Λιμενικός: Υπάρχουν άνθρωποι που κατεβαίνουν από τη σκάλα στην πλώρη του πλοίου. Πήγαινε πίσω, από την αντίθετη πλευρά, ανέβα πάλι πάνω στο πλοίο και πες μου πόσοι άνθρωποι βρίσκονται

«Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα έτοιμη να εκραγεί» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau. «Ο χρόνος δεν επαρκεί. Χωρίς άφεση χρέους και νέες πιστώσεις η Αθήνα απειλείται με άμεση χρεοκοπία», σημειώνεται στον υπότιτλο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «αυτήν την εβδομάδα η τρόικα επισκέπτεται και πάλι την Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και τον καθορισμό των όρων για την παροχή και άλλων πιστώσεων. Φθάνει σε μια απελπισμένη χώρα. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 18%, ένας στους πέντε Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, περίπου το ένα τέταρτο αντιμετωπίζει δυσκολίες, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία.

Η οικονομία υποχώρησε κατά 5% το 2011, το 2012 αναμένεται -6%, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Αποτέλεσμα: Τα φορολογικά έσοδα βυθίζονται. Παρόλες τις περικοπές και την αύξηση των φόρων,

Κίνητρα για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίσθηκε ήδη από την Βουλή η διαδικασία χορήγησης κινήτρων για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2012. Οι διατάξεις εφαρμόζονται για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι και 3,5 τόνων που θα αποσυρθούν μέχρι 20-12-2012.

Οι διατάξεις της απόφασης αυτής έχουν εφαρμογή για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών που παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31-12-1998 που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από

Στέλεχος του ΣΔΟΕ και δημοσιογράφος μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων φέρεται να εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μεταξύ των 47 συλληφθέντων, περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης , εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και αστυνομικός.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική

Ένας «κατάσκοπος» στο στομάχι

Η τελευταία λέξη στην ιατρική τεχνολογία είναι εδώ, ή μάλλον στη Βρετανία, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν σύντομα να πωλούνται τα «έξυπνα φάρμακα» η λήψη των οποίων θα καταγράφεται ηλεκτρονικά μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Τα νέα αυτά χάπια θα ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό πομπό, στέλνοντας σήμα σε ένα δέκτη που θα φοράει ο ασθενής σαν τσιρότο στο μπράτσο του. Ο πομπός είναι κατασκευασμένος από βρώσιμα υλικά και αντιδρά με τα στομαχικά υγρά.

Ο ειδικός αυτός δέκτης θα ανιχνεύει, την ώρα και την ποσότητα του φαρμάκου που έλαβε ο ασθενής και θα στέλνει τις πληροφορίες αυτές σε υπολογιστές και smartphones στις οποίες τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής θα μπορούν να ανατρέχουν. Επιπλέον θα καταγράφονται και άλλα ιατρικά δεδομένα του ανθρώπου που θα το

Αφαίρεσαν οπλισμό και χτύπησαν σοβαρά αστυνομικό στο Σύνταγμα

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής ήταν τελικά ο τραυματίας της πλατείας Συντάγματος που κάτω από άγνωστες συνθήκες ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων.

Ο άτυχος αστυνομικός, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα οι οποίοι τον τραυμάτισαν σοβαρά και του αφαίρεσαν τον οπλισμό.

Στο σημείο που ήταν πεσμένος ο άντρας διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν

Ανακαλούνται 534.000 αυτοκίνητα Volkswagen-Mini

Η Volkswagen και η Mini ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν παγκοσμίως περισσότερα από 534.000 αυτοκίνητα.

Η Volkswagen ανακαλεί 299.000 δίλιτρα οχήματα TDI Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και T5 που έχουνε κατασκευαστεί από το 2009 έως και το 2012. Η ανάκληση γίνεται γιατί πιθανώς υπάρχουν ρογμές στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό με μυρωδιά καυσίμου, ενώ το πρόβλημα πιθανώς να εμφανιστεί και σε αυτοκίνητα της

Νοικιάζεται η Ακρόπολη για 1.600 ευρώ!


Στούντιο φωτογράφισης έναντι 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη. Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος.

Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφίσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τη συναίνεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό

Τέλος στην ατιμωρησία των δημοσίων υπαλλήλων με αυστηρότερες ποινές

Αυτοδίκαιη αργία ακόμη και απόλυση από το Δημόσιο περιμένει όσους δημοσίους υπαλλήλους τελούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα.

Τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, που μέχρι σήμερα πέφτουν στα μαλακά, φέρνει το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όπου εκτός από την αυστηροποίηση των ποινών προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των υποθέσεων και αλλαγή στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων με τη συμμετοχή δικαστικών.

Αδικήματα όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας ή παραπτώματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία και το εμπόριο ναρκωτικών θεωρούνται πλέον «ποινικά αδικήματα με έντονη κοινωνική απαξία» και οδηγούν στην άμεση

Πρωτιά για την Ελλάδα

Η στατιστική υπηρεσία της Αγγλίας δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με τις ώρες εργασίας στη χώρα και τη μείωση που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, η μείωση σε σχέση με το 1992 φτάνει το 4,7%.

Ανάμεσα στα δεδομένα που η έρευνα περιελάμβανε βρίσκονταν και οι αντίστοιχοι αριθμοί για άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να γίνει μια σύγκριση.

Οι σχετικές λίστες με τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες. Η μία αφορούσε στο σύνολο των εργαζομένων, ενώ η άλλη μόνο σε αυτούς που βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθεί η λίστα των 20 χωρών της Ευρώπης με τις περισσότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα,

Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά η πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατευθύνεται στο Σύνταγμα.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια ενώ το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας ήταν για την πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία

Αλλαγές στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ένα χρόνο λιγότερο θα υπηρετούν στο εξής οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στο σχολείο της περιοχής όπου πρωτοδιορίζονται, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Με την τροπολογία μειώνεται από 3 χρόνια σήμερα σε 2 χρόνια η υποχρέωση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών να παραμείνουν στο σχολείο του αρχικού διορισμού τους.

Δίνεται επίσης προθεσμία 10 ημερών από την ψήφιση του νόμου σε όσους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και

Συνελήφθη Πακιστανός που προωθούσε λαθρομετανάστες στο εξωτερικό

Χτες το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 47 ετών, μέλος κυκλώματος αρπαγής αλλά και προώθησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναζητούνται τέσσερα ακόμα μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από καταγγελία, αλλοδαπών, Αφγανικής υπηκοότητας ότι έπεσαν θύματα αρπαγής από ομάδα Πακιστανών, εντόπισαν τον 39χρονο αλλοδαπό, ο

Ποια επαγγέλματα ανοίγουν

Με συνοπτικές διαδικασίες το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στην απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων και υπηρεσιών.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δημοφιλή επαγγέλματα (αρτοποιός, διερμηνέας, ασφαλιστής, οπτικός, ξεναγός, μεσίτης, εφημεριδοπώλης) και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, o υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθεσε χθες διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η χθεσινή νομοθετική παρέμβαση του υπ. Οικονομικών δεν αφορά δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ορκωτούς ελεγκτές και φαρμακοποιούς, καθώς γι' αυτά τα επαγγέλματα έχουν καθορισθεί οι διαδικασίες ανοίγματος με

Πως θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς


Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην παναττική απεργία που έχουν κηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του μετρό.

Το προσωπικό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της

«Κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος στην ΕΡΤ»

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδοθεί στην κοινωνία το ανταποδοτικό τέλος, που καταβάλλεται για την ΕΡΤ, για τις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω απεργιών, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), ο κ. Καψής ενημέρωσε εξάλλου τη Βουλή ότι έχει γίνει έρευνα, από την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι

Προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

«Αρρυθμίες» αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στα δρομολόγια των πλοίων εξαιτίας της συμμετοχής πέντε ναυτεργατικών σωματείων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης

Απεργία σήμερα και αύριο στα ΜΜΕ

Την απόφαση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στις 17 και 18 Ιανουαρίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Με τέσσερις χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο

Τι θα δούμε στον Πειρασμό σήμερα


Ενώ το πάρτι-έκπληξη του Μπεχλούλ ξεκινά με κακούς οιωνούς, μια νέα έκπληξη της Νιχάλ στον αγαπημένο της, φτιάχνει την ατμόσφαιρα. 

Το παιχνίδι της Μπιχτέρ πέτυχε τον στόχο του και φτάνει ως τον Μπεχλούλ, κάνοντάς τον έξαλλο μαζί της. 

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Αντνάν βρίσκεται αντιμέτωπος με όσα του αποκάλυψε ο Σαΐτ, όταν συναντήθηκαν κρυφά. 

Στην επιφάνεια βγαίνουν και οι αλήθειες που αποκρύπτει η Φιρντέβς από τον Τσετίν Οζντέρ, όταν ο

Ο καιρός στις 17.01.2012


Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και πρόσκαιρα στις βορειότερες περιοχές, λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός, περιμένουμε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ στην Ευβοια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά περισσότερα.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -18 έως 3 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -10 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 8 βαθμούς, στο