www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Απεργία σήμερα και αύριο στα ΜΜΕ

Την απόφαση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στις 17 και 18 Ιανουαρίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Με τέσσερις χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο
το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας».

Σε απεργία σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, προσωπικό. Δεν θα προβληθούν δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές και ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές από τηλεόραση και ραδιόφωνο σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη και δεν θα εκδοθούν εφημερίδες αύριο Tετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Η απεργία λήγει στις 6.00 το πρωί της Πέμπτης.

Οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στα ΜΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους, στην πλατεία Κλαυθμώνος, σήμερα στις 11.00 το πρωί.

Η απεργιακή επιτροπή της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εκπροσώπους στο Μικτό Συμβούλιο σε συνεδρίαση, την Τρίτη, μετά τη συγκέντρωση, ώρα 14.00, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ, με θέμα την περιφρούρηση της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: