www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

«Κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος στην ΕΡΤ»

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδοθεί στην κοινωνία το ανταποδοτικό τέλος, που καταβάλλεται για την ΕΡΤ, για τις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω απεργιών, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), ο κ. Καψής ενημέρωσε εξάλλου τη Βουλή ότι έχει γίνει έρευνα, από την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι
υπήρξε κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Διευκρίνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονταν τις ημέρες της απεργίας και η ΕΡΤ «έκλεισε» με μόλις 13 απεργούς δημοσιογράφους. Ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή, σε συνεργασία με την διοίκηση, να διαπιστωθεί ποιοι πληρώθηκαν κι αν αυτό έγινε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε τέλος ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την δημόσια τηλεόραση αλλά με τρόπο που να λειτουργεί αποδοτικά και αξιοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: