www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

΄Ανοιξε η Λ. Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας


Στην κυκλοφορία δόθηκε απόψε η Λεωφόρος Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ αναχώρησε από την Κερατέα το μηχάνημα εκσκαφών με το χειριστή του, υπάλληλο της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ), που από τις 10 το πρωί κλήθηκε να απελευθερώσει σε δύο σημεία τη Λεωφόρο Λαυρίου από μπάζα που τοποθέτησαν εκεί άγνωστοι από τη Δευτέρα.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι επιχείρησε από τη Δευτέρα το βράδυ να απομακρύνει τα αυτοσχέδια οδοφράγματα, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν κατέστη δυνατό.

Αναφέρει ακόμη ότι λίγο μετά τις πέντε το πρωί της Τρίτης ένα μηχάνημα με χειριστή υπάλληλο της ΔΚΕΣΟ μετέβη στο σημείο, δυστυχώς νωρίτερα από τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κληθεί για

Φόρος 2 τοις χιλίοις στην πώληση μετοχών από 1η Απριλίου


Σε 2 τοις χιλίοις, από 1,5 σήμερα, αναπροσαρμόζεται από την 1η Απριλίου ο φόρος στις πωλήσεις μετοχών στο χρηματιστήριο.

Σε εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση αυτή.
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δύο τοις χιλίοις (2 τοις χιλίοις) στις πωλήσεις μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών για συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε αυτό. Ο φόρος αυτός υπολογίζεται επί της αξίας πώλησης των μετοχών και βαρύνει τον πωλητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, χωρίς να εξετάζεται η ιθαγένεια και ο τόπος που διαμένουν ή κατοικούν ή έχουν την έδρα τους και ανεξάρτητα αν έχουν απαλλαγή από οποιονδήποτε φόρο ή τέλος από διατάξεις

Αναστέλλεται η διακοπή υδροδότησης σε Βάρη - Κορωπί


Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη διακοπή παροχής νερού σε περιοχές της Βάρης και του Κορωπίου.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ , αναστέλλεται η εκτέλεση τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, η οποία θα επηρέαζε την ομαλή υδροδότηση

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι 31/5 η τακτοποίηση οφειλών κατόχων μεγάλης ακίνητης περιουσίας


Μέχρι τις 31 Μαΐου καλούνται να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για την περίοδο 1997 μέχρι 2007 οι οφειλέτες - κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, κατόπιν ελέγχων διασταυρώσεων που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός φορολογουμένων-κατόχων μεγάλης ακίνητης περιουσίας, οι οποίοι αν και όφειλαν, δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσον αφορά στη φορολογία αυτή, για την περίοδο 1997 μέχρι 2007.

Οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία καλούνται να τακτοποιήσουν την φορολογική τους υποχρέωση, υποβάλλοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις μέχρι την 31η Μαΐου 2011,

Στις 14/4 το Δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του Δημοσίου


Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου το Δώρο Πάσχα, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου, όπως

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια για την οικονομία


Η κυβέρνηση δεν έχει πει στον κόσμο όλη την αλήθεια για τα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου.

«Στην Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη πεποίθησης γι αυτά που κάνουμε», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 ο κ. Λοβέρδος και προειδοποίησε ότι «δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν η κυβέρνηση έχει ενοχικό πολιτικό λόγο». Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, θα πρέπει να στηρίζονται από όλους μας, σθεναρά, να είμαστε όλοι μπροστά, χωρίς κανένας να ντρέπεται να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Λοβέρδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως σε ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, σαν το σημερινό, προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε, προσπαθούμε να αποτινάξουμε και να αποβάλουμε όλους εκείνους τους αστάθμητους παράγοντες που μας κάνουν, πολλές φορές, να μην μπορούμε να είμαστε σταθεροί τελείως στους στόχους μας,

ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικής φακής από την Τουρκία


Την ανάκληση φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, στην οποία υπήρξε υπέρβαση των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MRLs) ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate ανακοίνωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Πρόκειται για φακή βιολογικής γεωργίας τουρκικής παραγωγής, με την εμπορική επωνυμία «Bio - VITA Βιολογικά προϊόντα - Φακές ψιλές - Βιολογικά τρόφιμα», σε συσκευασία των 500 g, με αριθμούς παρτίδας 8-5154 και 8-35762 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 17/05/2011 και 16/02/2012 αντιστοίχως. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε, μέσω Γερμανίας, στην ελληνική επιχείρηση «Bio - VITA A.E.E.» [(Μεταμόρφωσης Σωτήρος 4, Γλυκά Νερά Αττικής) σε

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα ο Alter


Στη διακοπή του ζωντανού προγράμματός του προχώρησε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για τη διαχειρίστρια εταιρεία, της οποίας η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα απόφαση λήψης μέτρων από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Ειδικότερα και όπως επεσήμανε η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της, το Δημόσιο αποφάσισε εκ νέου τη λήψη μέτρων διασφάλισής του έναντι του καναλιού εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3,28 εκατ. ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9/2010-31/1/2011.

Από το σταθμό διευκρινίστηκε ότι η ήδη υπάρχουσα δέσμευση του 50% των λογαριασμών της εταιρείας -η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους- αφορά και στις οφειλές της

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα προχωρήσει, διαμηνύει το υπ. Μεταφορών


«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα προχωρήσει», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή την απουσία ορισμένων εκ των εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από προγραμματισμένη συνεδρίαση για το ζήτημα.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εταιρειών παροχής αστικών συγκοινωνιών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ και τα αντίστοιχα του προαστιακού), συνεδρίασαν την προηγούμενη εβδομάδα και αποφάσισαν νομίμως να εξουσιοδοτήσουν τον ΟΑΣΑ να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για σύστημα συλλογής κομίστρου, με εγγύηση ότι δεν θα θιγεί καμιά θέση εργαζομένου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που μετέχουν στα Δ.Σ. κλήθηκαν, όπως προβλέπεται, 48 ώρες νωρίτερα. Σε κάποιες εταιρείες αρνήθηκαν να προσέλθουν και να συμμετάσχουν και εξέδωσαν

Έσπασε ο αγωγός του Μόρνου στο ύψος του Διστόμου


Έσπασε ο αγωγός, που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την ΕΥΔΑΠ , διακόπηκε η παροχή νερού από τον Μόρνο και σύμφωνα με τις

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη «νονών»


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων νονών της νύχτας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επίχειρησης, που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη κατά του οργανωμένου εγκλήματος, έχουν εκδοθεί πάνω από 200 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα που δραστηριοποιούντα στα κυκλώματα της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα αφορούν σε ανθρωποκτονίες, «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές

Πέθανε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης


΄Εφυγε από τη ζωή ο Ιάκωβος Καμπανέλλης σε ηλικία 89 ετών, μετά από δίμηνη νοσηλεία στην Εντατική.

Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1922. Τέλειωσε το γυμνάσιο και κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής έζησε έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1950 με το έργο «Χορός πάνω στα στάχυα», γνωστός όμως έγινε με τα επόμενα έργα και κυρίως με την «Αυλή των θαυμάτων» (1957).

Παράλληλα, έγραψε τα σενάρια για τις ταινίες Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, Ο Δράκος και Το ποτάμι του Νίκου Κούνδουρου, Το αμαξάκι του Ντίνου Δημόπουλου, ενώ σε δικό του σενάριο

Διακοπή νερού την Πέμπτη σε περιοχές της Βάρης και του Κορωπίου


Πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού θα σημειώθεί την Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ , η διακοπή θα γίνει λόγω απαραιτήτων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στην Εγνατία οδό


Εργασίες συντήρησης αρχίζουν τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις σήραγγες της Εγνατίας οδού και στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον ανισόπεδο κόμβο του Παληού έως και τον αντίστοιχο του Αγίου Σύλλα Καβάλας.

Όπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», για τη διεκπεραίωση των εργασιών αυτών -εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, 15 Απριλίου- θα αποκλειστεί το ένα ρεύμα και θα γίνει εκτροπή της

Nokia: Νέα αγωγή κατά της Apple


Νέα αγωγή κατά της Apple κατέθεσε η Nokia στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), κατηγορώντας την αμερικανική εταιρεία για παραβίαση των πατεντών της σε όλα τα προϊόντα της.

Την περασμένη Παρασκευή η Apple κέρδισε έναν γύρο στη διαμάχη της με τη Nokia, καθώς η ITC απεφάνθη πως η αμερικανική εταιρεία δεν παραβίασε καμία από τις πέντε πατέντες της Nokia.

Σήμερα, η φινλανδική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων κατέθεσε νέα

ΟΑΣΑ: Παράταση ανταλλαγής παλαιών εισιτηρίων


Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου η διαδικασίας ανταλλαγής των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και θα πραγματοποιείται μόνο στα γραφεία του Οργανισμού, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 13.30 τις εργάσιμες ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Α.

ΟΓΑ: Μαζί δώρο Πάσχα και σύνταξη Απριλίου την 1η/4


Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα καταβληθούν σε συνολικά 808.588 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.το Δώρο Πάσχα και σύνταξη μηνός Απριλίου, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ που έχουν επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων και του Δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 532.723.048,76 ευρώ.

Μικρός αριθμός συνταξιούχων του ΟΓΑ που δεν έχει απογραφεί και ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων μέσω Λογαριασμού Τράπεζας ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ., θα πληρωθεί τη σύνταξη και το δώρο με εντολές πληρωμής, σε οποιοδήποτε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ).

Για την πληρωμή τους στην Τράπεζα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α)την αστυνομική τους ταυτότητα

β) απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής της σύνταξής τους προηγούμενου
μήνα ή το βιβλιάριο υγείας, στα οποία αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου

Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στα Τέμπη έως 1η Απριλίου


Για ολιγόλεπτες διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών μέχρι την 1η Απριλίου και τις ώρες 08:00-18:00, προειδοποιεί με ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Όπως διευκρινίζεται, την περίοδο αυτή ομάδα αλπινιστών θα πραγματοποιήσει τακτική επιθεώρηση των μέτρων προστασίας των πρανών της κοιλάδας για λογαριασμό της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, θα κλείνει

Η κορτιζόλη καταπολεμά την ακροφοβία


Ένα χάπι κορτιζόλης, που περιέχει δηλαδή την ορμόνη του στρες, μπορεί να απαλλάξει τους ανθρώπους από το φόβο τους για τα ύψη.

Σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα, η ορμόνη, που αποτελεί μέρος του αρχαίου μηχανισμού «μάχης ή φυγής» απέναντι στους κινδύνους, φαίνεται παραδόξως να κάνει τον εγκέφαλο πιο ικανό να «επαναπρογραμματίζεται» και να καταπολεμά τις χρόνιες φοβίες του, ακόμα και σε μόνιμη βάση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα Ντομινίκ Ντε Κερβέν του τμήματος Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου της Βασιλείας έκαναν τεστ σε 40 ασθενείς με ακροφοβία, που φοβούνται να σταθούν στην άκρη ψηλών τόπων, όπως οι γκρεμοί και οι ταράτσες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι εθελοντές πήραν κορτιζόλη, σε συνδυασμό με μία ψυχολογική-συμπεριφοριστική θεραπεία, σημείωσαν δραστική βελτίωση. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα είναι δυνατό να αναπτυχθούν πιο αποτελεσματικές θεραπείες για μία σειρά από διαταραχές άγχους

Απεργούν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στις προωθούμενες συγχωνεύσεις, στις περικοπές των δαπανών για την παιδεία και στις μειώσεις των αποδοχών τους.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών γιατρών, που απεργούν

Η Ελλάδα αντικρούει τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ στη Χάγη


Συνεχίστηκε την 25η Μαρτίου η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της χώρας μας. Πολυπληθείς, επαναλαμβανόμενες και ουσιώδεις οι παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τα Σκόπια, τόνισε η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ. Αύριο η δευτερολογία της Ελλάδας.

Την Παρασκευή, από ελληνικής πλευράς, το λόγο έλαβαν οι αλλοδαποί νομικοί σύμβουλοι, καθηγητές Αλέν Πελέ, Μάικλ Ράισμαν και Τζέιμς Κρόφορντ. Από την πλευρά της, η κ. Τελαλιάν, νομική σύμβουλος και μία εκ των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας, ανέπτυξε αναλυτικά τις επιμέρους παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα:

(α) O καθηγητής Αλέν Πελέ εξήγησε, για λογαριασμό της χώρας μας, τους λόγους για τους οποίους το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δεν μπορεί να δικάσει τη διαφορά. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το ΔΔΧ δεν μπορεί να λάβει θέση για τις ενέργειες της Ελλάδας στο πλαίσιο της παρούσης διαφοράς, χωρίς να λάβει υπόψη του και τη διαφορά γύρω από το όνομα, στο πλαίσιο του άρθρου 5 (1) της

Ο καιρός στις 29.03.2011


Βροχές στα δυτικά και βόρεια και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 11 ως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Mέτριοι νότιοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο.

Αρκετές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18-19 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή περιμένουμε την Τρίτη στη

Αλέκος Παπαδόπουλος: Παρά τις θυσίες το έλλειμμα είναι διψήφιο


Άνω του 13% του ΑΕΠ εκτίμησε ότι είναι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους» παρά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε σε αφύπνιση τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Ειδικότερα για το έλλειμμα υπογράμμισε ότι «το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα