www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα ο Alter


Στη διακοπή του ζωντανού προγράμματός του προχώρησε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για τη διαχειρίστρια εταιρεία, της οποίας η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα απόφαση λήψης μέτρων από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Ειδικότερα και όπως επεσήμανε η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της, το Δημόσιο αποφάσισε εκ νέου τη λήψη μέτρων διασφάλισής του έναντι του καναλιού εξαιτίας μη καταβολής οφειλής ύψους 3,28 εκατ. ευρώ που προέρχεται από παρακρατούμενους φόρους της περιόδου 1/9/2010-31/1/2011.

Από το σταθμό διευκρινίστηκε ότι η ήδη υπάρχουσα δέσμευση του 50% των λογαριασμών της εταιρείας -η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους- αφορά και στις οφειλές της
προαναφερθείσας περιόδου.

Στο μεταξύ, το κανάλι βγαίνει από χθες στο αέρα χωρίς ζωντανές εκπομπές, τις οποίες είχε ήδη εδώ και μέρες περιορίσει λόγω των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων. Μόνη «επίσημη ενημέρωση» του καναλιού για την εξέλιξη αυτή ήταν η επικοινωνία από το τμήμα που ενημερώνει τους συντάκτες για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού, στο οποίο «απλώς» δεν περιλαμβάνεται τίποτε άλλο εκτός από ταινίες.

Το θέμα κατόπιν αυτού, αναμένεται ότι πλέον θα περάσει στη δικαιοδοσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης


Συζητήσεις για ενίσχυση


Ο τηλεοπτικός σταθμός Alter, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για αναχρηματοδότηση του χρέους του, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. Οι συνολικές υποχρεώσεις του καναλιού στον πιο πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό (2009) ήταν στα 571 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: