www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα προχωρήσει, διαμηνύει το υπ. Μεταφορών


«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα προχωρήσει», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή την απουσία ορισμένων εκ των εκπροσώπων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από προγραμματισμένη συνεδρίαση για το ζήτημα.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εταιρειών παροχής αστικών συγκοινωνιών ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ και τα αντίστοιχα του προαστιακού), συνεδρίασαν την προηγούμενη εβδομάδα και αποφάσισαν νομίμως να εξουσιοδοτήσουν τον ΟΑΣΑ να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για σύστημα συλλογής κομίστρου, με εγγύηση ότι δεν θα θιγεί καμιά θέση εργαζομένου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που μετέχουν στα Δ.Σ. κλήθηκαν, όπως προβλέπεται, 48 ώρες νωρίτερα. Σε κάποιες εταιρείες αρνήθηκαν να προσέλθουν και να συμμετάσχουν και εξέδωσαν
ανακοίνωση με υπονοούμενα», προστίθεται.


«Τι σημαίνει αυτό;», διερωτάται το υπουργείο και απαντά: «Προφανώς ότι δεν θέλουν να προχωρήσει το πρόγραμμα για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που δίνει οριστικό τέλος στη διακίνηση πλαστών εισιτηρίων και την εισιτηριοδιαφυγή και μάλιστα σε μια περίοδο που ακολουθείται ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη των συγκοινωνιών. Καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: