www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν έχουμε πει όλη την αλήθεια για την οικονομία


Η κυβέρνηση δεν έχει πει στον κόσμο όλη την αλήθεια για τα οικονομικά στοιχεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου.

«Στην Ελλάδα πάσχουμε από έλλειψη πεποίθησης γι αυτά που κάνουμε», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9 ο κ. Λοβέρδος και προειδοποίησε ότι «δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση αν η κυβέρνηση έχει ενοχικό πολιτικό λόγο». Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι προσπάθειες που κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, θα πρέπει να στηρίζονται από όλους μας, σθεναρά, να είμαστε όλοι μπροστά, χωρίς κανένας να ντρέπεται να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Λοβέρδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως σε ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, σαν το σημερινό, προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε, προσπαθούμε να αποτινάξουμε και να αποβάλουμε όλους εκείνους τους αστάθμητους παράγοντες που μας κάνουν, πολλές φορές, να μην μπορούμε να είμαστε σταθεροί τελείως στους στόχους μας, αλλά να υπάρχουν και κάποιες παρεκκλίσεις. «Εκείνο, όμως, που είναι πραγματικότητα», πρόσθεσε, «είναι ότι δουλεύουμε. Και όταν υπάρχει δουλειά, μεθοδικότητα και σχέδιο, όλες οι ελλείψεις, πραγματικά, συμπληρώνονται, όλες οι ανατροπές αντιμετωπίζονται και αυτό φαίνεται και κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε ρεαλιστικό το στόχο να βγει η χώρα στις αγορές μέχρι τα τέλη του 2011.

Ερωτηθείς τέλος, αν η κυβέρνηση αισθάνεται ευτυχής όταν ένας υπουργός της λέει ότι δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν πρέπει να απομονώνεται ένα σημείο που πιθανόν να είπε κάποιος υπουργός. «Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν αγωνία, εκφράζουν την αγωνία τους. Πολλές φορές, αντανακλούν την κοινή γνώμη. Αυτή την ανησυχία και την αγωνία δεν μπορούμε να την ποινικοποιούμε», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: