www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Παραινέσεις Ερντογάν προς τα ελληνικά ΜΜΕ

Να προβάλλουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μην αναπαράγουν μόνο ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου, προέτρεψε τους Έλληνες δημοσιογράφους ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, «στα επτάμισυ χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή σχεδίων πτήσεων.

«Δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του ΝΑΤΟϊκού

Οι νέες προσθήκες του Skype!

Νέες επιλογές στο Skype που σας επιτρέπουν να μιλάτε και να βλέπετε ταυτόχρονα έως και 5 άτομα!


Tο Skype απ' οτι φαίνεται, θα ενσωματώσει την επιλογή βίντεο-κλήσης έως και 5 ατόμων στην επόμενη έκδοση και για την ώρα κυκλοφορεί η

Torrent + RSS

Είναι κουραστικό να πρέπει να εντοπίζετε ένα ένα τα torrents των επεισοδίων μίας σειράς. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αυτοματοποιείται η διαδικασία και μόλις βγαίνει ένα νέο επεισόδιο να ειδοποιείστε ή να κατεβαίνει αυτόματα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό:


Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή την υιοθέτηση των νέων οικονομικών μέτρων εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως.

«Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι τα δύσκολα θα κρατήσουν 2,3 χρόνια», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα. «Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν μια ζωή. Οι λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο μόνο για τους καπιταλιστές, για τα μονοπώλια», πρόσθεσε.

Κλειστές αυτήν την ώρα λόγω του συλλαλητηρίου η οδός Μαυροματέων στο ύψος της Αλεξάνδρας, η οδός Ηπείρου από την 3ης Σεπτεμβρίου και η Πατησίων από την Κορδικτόνος μέχρι τη Μάρνης.
naftemporiki

Χριστοφοράκος: Το 2% του τζίρου της Siemens σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Οι καταθέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη “καίνε” τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει ότι το 2% του τζίρου της εταιρείας λειτουργούσε ως “γρηγορόσημο” ουσιαστικά για τα δύο μεγάλα κόμματα μέχρι το 2006, ενώ στις καταθέσεις του ανέφερε τα ονόματα του Κ. Γείτονα και του εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίου – κυρίως για το σύστημα C4I.


“Η μεγάλη επιτυχία της Siemens Ελλάδας οφείλεται και στην ασπίδα προστασίας που προσέφεραν τα κόμματα, μέσα στο δύσκολο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον” αναφέρει σε κατάθεση της 6ης Ιουλίου του 2009.

“Στον κ. Γείτονα είπα καθαρά και ξάστερα ότι η Siemens θα δίνει πάντα χρήματα στα κόμματα για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα. Την εποχή εκείνη φοβόμουν και ανησυχούσα για τα

H Google ομολογεί ότι έκανε υποκλοπές «κατά λάθος»

Η Google παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι συνέλεξε δεδομένα από οικιακά ασύρματα δίκτυα, χωρίς ωστόσο να έχει πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει.


Στο πλαίσιο του προγράμματός χαρτογράφησης «Street View», για την υλοποίηση του οποίου ο στόλος των αυτοκινήτων της εταιρείας φωτογραφίζει τους δρόμους σε μεγάλες πόλεις, η Google εντόπιζε τα ασύρματα δίκτυα των σπιτιών, προκειμένου να προσδιορίζει με μεγαλύτερη

Μήνυση για τα χρέη των νοσοκομείων

΄Ενα πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θέμης Καζαντζίδης, κατέθεσε στις 12 Μαΐου μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και των πρώην υπουργών κ. Δ. Αβραμόπουλου και κ. Γ. Παπαθανασίου για «ηθική αυτουργία» στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων προς τα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με το ύψος των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο κ. Καζαντζίδης αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον Μάρτιο του 2009 η Eurostat διαπίστωσε τεράστια απόκλιση μεταξύ των στοιχείων που έδινε η Ελλάδα στην Εθνική Στατιστική Αρχή και των πραγματικών χρεών των νοσοκομείων.

Ο κ. Καζαντζίδης απέστειλε στο γραφείο του επιτρόπου Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια στις 18 Μαρτίου 2009 επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για τις αποκλίσεις αυτές. Η επιστολή κατέληγε με την επισήμανση ότι «σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας, εξαιτίας της κακής

Εκτός ο Νικοπολίδης

Χωρίς τον Αντώνη Νικοπολίδη θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ματς της Κυριακής με τον Αρη.


Ο άλλοτε διεθνής «κίπερ» πάσχει από οσφυαλγία και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί και το ακόλουθο: εδώ και ημέρες έχει «φουντώσει» η φημολογία πως ο ηλικίας 39 ετών τερματοφύλακας βρίσκεται κοντά στην απόφαση να σταματήσει εδώ την ένδοξη καριέρα του. Αν, όντως, αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ μπορεί και να ήταν το φινάλε του Νικοπολίδη στην ενεργό δράση.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Μπάντοβιτς, είναι: Κόβατς, Πάρντο, Πάντος, Ντομί, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Στολτίδης, Οσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Βαλεριάνος

Ο χούλιγκαν που έγινε ηγέτης

Η παρέα των φοιτητών συνήθιζε να κλείνει κάποιο από τα καλύτερα εστιατόρια της Οξφόρδης για όλη τη βραδιά. Παράγγελναν τα πιο ακριβά πιάτα, κατανάλωναν δεκάδες μπουκάλια κρασί κι έπειτα έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Στο τέλος ξεπλήρωναν τον απελπισμένο ιδιοκτήτη πετώντας στα πόδια του όσα λεφτά είχαν στην τσέπη τους. Κάποιος από την παρέα θα γινόταν κάποτε πρωθυπουργός της χώρας του.


O Ντέιβιντ Κάμερον δεν αναφέρεται ποτέ στην περίοδο που ήταν μέλος του Βullingdon Club, της λέσχης αποκλειστικά για γόνους πλούσιων οικογενειών που φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δεν είναι ότι μερικά κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της αγγλικής αριστοκρατίας ξόδευαν αφειδώς τα λεφτά των μπαμπάδων τους, ούτε καν ότι υπό την επήρεια του αλκοόλ συμπεριφέρονταν σαν χούλιγκαν. Είναι ότι έριχναν τα χρήματα στα πόδια του εστιάτορα, περιφρονητικά και αλαζονικά, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι έκαναν οι αριστοκράτες πρόγονοί τους με τους φτωχούς χωρικούς στις κομητείες της αγγλικής επαρχίας. Αυτός είναι, λοιπόν, ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ 10; Ή μήπως είναι άδικο να χαρακτηρίζεται κάποιος με βάση μερικές «νεανικές αμαρτίες»; Η απάντηση δεν είναι απλή-

Ψαλίδι σε κάρτες, δάνεια και στροφή σε αναχρηματοδοτήσεις

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ


Νέο τοπίο σε δάνεια, κάρτες, καταθέσεις και επενδύσεις φέρνουν οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και στην ευρύτερη ελληνική οικονομία. Μετά τη διάσωση των κρατικών ομολόγων - μέσω του κοινού πακέτου Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ- αλλά και των τραπεζών, μέσω των διευκολύνσεων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο τραπεζικός χάρτης αλλάζει εκ νέου για δανειολήπτες, καταθέτες και επενδυτές. Υψηλότερες επισφάλειες, «φθηνό» αλλά και σπάνιο χρήμα, νέα προϊόντα σε δάνεια και κάρτες, αλλά και «πόλεμος» στις προθεσμιακές καταθέσεις συνθέτουν το νέο παζλ.


΄Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, η άμεση μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η γενικότερη ύφεση της οικονομίας θα προκαλέσουν εκτίναξη στα «κόκκινα» δάνεια, τόσο στα στεγαστικά όσο και, κυρίως, στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές κάρτες. Στο τέλος του 2009 οι συνολικές επισφάλειες ανέρχονταν περίπου στα 20 δισ. ευρώ, ενώ- με βάση μάλιστα τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις- θα εκτιναχθούν στα 25 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.