www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Χριστοφοράκος: Το 2% του τζίρου της Siemens σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Οι καταθέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη “καίνε” τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει ότι το 2% του τζίρου της εταιρείας λειτουργούσε ως “γρηγορόσημο” ουσιαστικά για τα δύο μεγάλα κόμματα μέχρι το 2006, ενώ στις καταθέσεις του ανέφερε τα ονόματα του Κ. Γείτονα και του εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίου – κυρίως για το σύστημα C4I.


“Η μεγάλη επιτυχία της Siemens Ελλάδας οφείλεται και στην ασπίδα προστασίας που προσέφεραν τα κόμματα, μέσα στο δύσκολο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον” αναφέρει σε κατάθεση της 6ης Ιουλίου του 2009.

“Στον κ. Γείτονα είπα καθαρά και ξάστερα ότι η Siemens θα δίνει πάντα χρήματα στα κόμματα για να στηρίξει το σταθερό δικομματικό σύστημα. Την εποχή εκείνη φοβόμουν και ανησυχούσα για τα

συμφέροντα της εταιρείας μου. Ιδιαίτερα φοβόμουν καθυστερήσεις και αποκλεισμοί όσον αφορά την παραλαβή του C4I που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό από την άποψη του κύρους και του γοήτρου” αναφέρει, λέγοντας ότι ο κ. Γείτονας τον διαβεβαίωσε “με γλώσσα γενική αλλά για μένα ήταν σαφές” ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε πάνω στο θέμα.

“Για μένα όπως και για κάθε άλλον που ξέρει τις ελληνικές συνήθειες, ήταν σαφές οτι ο κ. Γείτονας θα ασκήσει την απαραίτητη επιρροή πάνω στους δημοσίους υπαλλήλους.” σημειώνει.

Για τον εκλιπόντα Βαρθολομαίο λέει: “Το ίδιο έκανα, με την προσδοκία ότι θα επηρεαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκαν στην ΝΔ. Προς το σκοπό αυτό μίλησα με τον κ. Βαρθολομαίο. Οι συζητήσεις έγιναν ταυτόχρονα με το κ. Γείοντα και συνεχίστηκαν και το 2004 γιατί το Μάρτιο του 2004 έγιναν εκλογές και από αυτές νικητής αναδείχθηκε η ΝΔ”.

Στην κατάθεση της 2ας Ιουλίου 2009, ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει: “Τα χρήματα που μεταφέρθηκαν μέσω της εταιρείας Fairways και τα οποία έφθασαν σε μένα – μαζί με τις πληρωμές του σχεδίου του 2% της μητρικής εταιρείας – στην Placid Blue, πήγαν το Φθινόπωρο του 2004 στους δύο προαναφερθέντες” σημειώνοντας ότι τα “αντισυμβαλλόμενα” μέρη ήταν τα δύο κόμματα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: