www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσιάστηκε σχέδιο άθλησης για τους πολίτες

Ένα φιλόδοξο σχέδιο άθλησης που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας, παρουσίασαν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής και ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης.


Όλοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους άθλησης. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες αθλητικά σημεία, προκειμένου να αθλούνται οι πολίτες. Θα μετατραπούν σε χώρους άθλησης ακόμα και μη χρηστικοί δρόμοι”, τόνισε ο κ. Αηδόνης, ο οποίος έθεσε ως άμεσο στόχο τη μείωση της παχυσαρκίας κατά 5%.

Ο κ. Μπιτσαξής από την πλευρά του, τόνισε ότι αυτό το σχέδιο δεν θα έχει μεγάλο κόστος, αλλά θα είναι τεράστιας κοινωνικής εμβέλειας. Ακόμα αναφέρθηκε στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Αθήνα 2011”: “Ο προϋπολογισμός ήταν αρχικά 86 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα
περιορίστηκε στα 26 εκατομμύρια. Πέρα από τη συμμετοχή του δημοσίου, θα υπάρξουν χορηγίες του ΟΠΑΠ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο νέος πρόεδρος της Δαιρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, που εξήγησε ότι στο εξής οι αρμοοδιότητες της επιτροπής θα είναι αυξημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: