www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία Στρος Καν - Ντόρας Μπακογιάννη

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου 20 λεπτών είχαν πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη σε επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Στρος Καν επεσήμανε στην κυρία Μπακογιάννη ότι η ίδια έλαβε μια δύσκολη, αλλά υπεύθυνη απόφαση στη Βουλή να στηρίξει το μηχανισμό στήριξης και της ζήτησε να κινηθεί στον ίδιο δρόμο. Μάλιστα τόνισε, ότι δεν χρειάζονται κομματικές αντιπαραθέσεις, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο εθνικό θέμα και πρέπει οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να το δουν ως μια εθνική υπόθεση.

Σε άλλο σημείο ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολο σταυροδρόμι και μίλησε για κρίσιμη καμπή και σημείωσε πως επιβάλλεται να προχωρήσει η υλοποίηση των κρίσιμων
θεμάτων.

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη του εξήγησε πως η «Δημοκρατική Συμμαχία» κινείται στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης και πως η ίδρυσή της συνδέεται με την οικονομική κρίση και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ακόμη, η κυρία Μπακογιάννη έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης και της αποπληρωμής του δανείου, αλλά και του επιτοκίου που θα δανείζεται η χώρα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη. Συγκεκριμένα του ανέφερε πως στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στον ιδιωτικό τομέα και τόνισε με έμφαση πως το μεγάλο πρόβλημα είναι στη λειτουργία του Κράτους.

Επίσης η κυρία Μπακογιάννη επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και αυτό δεν λύνεται με μειώσεις, αλλά χρειάζεται να υπάρξουν ευρύτερες κινήσεις.

Οι δυο τους, μετά την επικοινωνία που είχαν, συμφώνησαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν είτε στο Παρίσι, είτε στη Νέα Υόρκη, αφού δεν θα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δια ζώσης, καθώς η κυρία Μπακογιάννη είναι στην Τουρκία και ο κ. Στρος Καν επίσπευσε την αναχώρησή του από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: