www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Μαύρες» προβλέψεις για την απασχόληση στην Ελλάδα από την Manpower

Απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της απασχόλησης στην Ελλάδα στο 1ο τρίμηνο του νέου έτους διατυπώνει η Manpower στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας.


Ο δείκτης προοπτικών απασχόλησης της Manpower για την Ελλάδα ανά τομέα, 1ο τρίμηνο 2011

Σε δείγμα 750 εργοδοτών η Manpower καταγράφει ποσοστό 23% που αναμένει μείωση της απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ στον αντίποδα μόλις 8% είναι το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένει αύξηση. Την ίδια στιγμή 2 στους 3 εργοδότες εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει ουσιαστική μεταβολή, ενώ πτώση στις προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας πλην της γεωργίας όπου δεν αναμένεται μεταβολή.

Η μεγαλύτερη πτώση -όσον αφορά στις προοπτικές απασχόλησης- καταγράφεται στον τουρισμό (-34%) και στη μεταποίηση (-27%), ενώ στον τομέα που περιλαμβάνει τον ηλεκτρισμό, το φυσικό
αέριο και την ύδρευση ο δείκτης περιορίζεται στο -4%. Τέλος, στον τομέα του Δημοσίου ο δείκτης υποχωρεί κατά 8%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για την Ελλάδα η διευθύνουσα σύμβουλος της Manpower στην Ελλάδα, Βενετία Κουσία, σημειώνει πως οι επιχειρήσεις "διστάζουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό" επισημαίνοντας πως συνιστά πρόκληση ύψιστης σημασίας η προστασία των εργαζομένων από "μη νόμιμες εργασιακές πρακτικές".



Δεν υπάρχουν σχόλια: