www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι κύριες πηγές ενέργειας και στο μέλλον

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τις κύριες πηγές ενέργειας την επόμενη 25ετία, σύμφωνα με νέα μελέτη της Deloitte υπό τον τίτλο «2011 Oil & Gas Reality Check», παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος στην ανάπτυξη ανανεώσιμων και άλλων εναλλακτικών πηγών ενέργειας.


Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η τιμή του πετρελαίου θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά, για όσο τουλάχιστον οι οικονομικοί δείκτες στέλνουν απαισιόδοξα μηνύματα.

Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, όπως επισημαίνεται, το γεγονός ότι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας είναι έτοιμη να εκτοξευθεί. Η αύξηση του Κινεζικού ΑΕΠ, σε συνδυασμό με την επιμονή της χώρας να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς της πόρους και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χαμηλών εκπομπών αερίων, προμηνύει θετικές εξελίξεις για το μέλλον της αγοράς
υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η μελέτη βασίστηκε σε συνεντεύξεις με πελάτες, αναλυτές του κλάδου της ενέργειας και ανώτατα στελέχη των εταιριών-μελών του δικτύου της Deloitte, που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: