www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμη μια κατηγορία για τους έξι συλληφθέντες

Συμπληρωματική δίωξη για τρομοκρατικές πράξεις ασκήθηκε σήμερα στους έξι νεαρούς που συνελήφθησαν το Σάββατο από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να ορίζονται συγκεκριμένες ενέργειες.


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κωνσταντίνος Σακκιάς, μετά την τυπική απολογία που έδωσαν στην ανακρίτρια. Επιφυλάχθηκαν να απολογηθούν πλήρως εφόσον λάβουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη πήραν οι υπόλοιποι.

Όπως έχει γίνει γνωστό όλοι οι συλληφθέντες είχαν πει στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

Εναντίον των έξι έχει ασκηθεί δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επίσης προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα όπλα που βρέθηκαν στα διαμερίσματα
όπου έκανε έφοδο η αστυνομία, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική δράση.

"Καθαρά" και τα όπλα του Αγρινίου


Σύμφωνα με τις Αρχές, και τα όπλα που βρέθηκαν στο Αγρίνιο, εμφανίζονται "καθαρά" έπειτα και από τη βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Επίσης οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ σήμερα στη δικογραφία συμπληρώθηκε και τέταρτο κακούργημα, αυτό της συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις, το οποίο αν και δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, οι Αρχές βασίζονται στο νέο τρομονόμο για να τους προσάψουν τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η δικογραφία συμπληρώνεται με νέα στοιχεία έπειτα και από τη χθεσινή έφοδο των αρχών σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε ένα διαμέρισμα, που φέρεται ότι είχε νοικιαστεί από έναν από τους συλληφθέντες, στην οδό Μυστρά στην Ανω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, κατά την επιχείρηση στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και οικοσκευές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: