www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για χώρο αναψυχής στη Μαλακάσα


Προβληματική χαρακτηρίζει ο Συνήγορος του Πολίτη τη λειτουργία χώρου αναψυχής σε δάσος στη Μαλακάσα.

Η παρέμβαση της Αρχής έγινε μετά από καταγγελία πολίτη για ατύχημα στο χώρο που φιλοξενεί δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα (όπως εναέριες διαδρομές) και κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως παιδικά πάρτυ).

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι η εγκεκριμένη μελέτη οργάνωσης του χώρου αναψυχής από πλευράς δασικής νομοθεσίας, δεν κάλυπτε το σύνολο των δραστηριοτήτων που παρέχονταν. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ο χώρος δεν διέθετε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Κοινότητα Μαλακάσας, βάσει διατάξεων περί ψυχαγωγικών παιδειών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή στεγασμένων / υπαίθριων
χώρων εκδηλώσεων.


Σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήμανε την υποχρέωση ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και διασφάλισης της ορθής λειτουργίας από την Κοινότητα Μαλακάσας. Επίσης πρότεινε στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας να αξιοποιήσουν τον ΕΛΟΤ ΑΕ για τον έλεγχο της τήρησης των προτύπων ασφαλείας.

Ωστόσο μέχρι σήμερα η Αρχή δεν έχει ενημερωθεί για την αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας του χώρου αναψυχής, ούτε έχει πληροφορηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση των προτάσεών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: