www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καθησυχάζουν οι βενζινοπώλες, προειδοποιούν για ελλείψεις οι έμποροι

Τα πρατήρια είναι πλήρως εφοδιασμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης καυσίμων στην αγορά υποστηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, καθώς τονίζει ότι η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται ομαλά. Αντίθετη γνώμη έχει ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, που κάνει λόγο για «σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά».


Οι βενζινοπώλες υποστηρίζουν ότι μετά την άρση του πλαφόν, τα πρατήρια τροφοδοτούνται κανονικά και οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ, από την έναρξη των κινητοποιήσεων στην Αττική, η πλειοψηφία των Μεταφορέων Δ.Χ. βυτιοφόρων απείχαν από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

"Επειδή το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται στον εφοδιασμό των Πρατηρίων Αττικής, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα περιλαμβάνει όλη την επικράτεια και όλους τους κρίσιμους τομείς της πραγματικής οικονομίας, όπως τις Εποχιακές
Βιομηχανίες (κονσερβοποιία, τρόφιμα, κλπ), τον Τουρισμό, τα τουριστικά σκάφη (τα οποία δυστυχώς στρέφονται προς άλλες χώρες) κ.λ.π.", επισημαίνεται.

Ο ΣΕΕΠΕ σημειώνει επίσης ότι οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών δεν έχουν τα απαραίτητα Ι.Χ. βυτιοφόρα που απαιτούνται για να εξυπηρετήσουν την αγορά και καλεί την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να αποκτήσουν τις αναγκαίες άδειες κυκλοφορίας Ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων για την κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων τους.

Σημειώνεται πως ο στόλος των βυτιοφόρων ιδιοκτητών υπολογίζεται σε τουλάχιστον 500 οχήματα, που αποτελούν τον στόλο ιδιωτικών εταιρειών, ενώ τα φορτηγά δημόσιας χρήσης υπολογίζονται γύρω στα 1.200.

Δεν υπάρχουν σχόλια: