www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το παιδί με τα 3 χέρια




Ο Liu Junjie, είναι ένα αγόρι, το οποίο όταν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2006, στην Σανγκάη της Κίνας, εξέπληξε τους γιατρούς, καθώς είχε τρία…χέρια! Ένα δεξί και δύο αριστερά.


Ο Δρ. Τσεν που επέβλεπε το παιδί, δήλωσε πως όσο κι αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει άλλη ανάλογη περίπτωση τέτοιας γενετικής ανωμαλίας, καθώς το τρίτο χέρι ήταν μεν ασθενέστερο του κανονικού, μπορούσε όμως να υπολειτουργεί. Δύο παρόμοια περιστατικά λέγεται πως έχουν διαπιστωθεί στο
Χιούστον των ΗΠΑ.

Το παιδί γεννήθηκε επίσης... με ένα νεφρό κι αυτό το πρόβλημα, ενδέχεται μελλοντικά να οδηγήσει σε κύρτωση της σπονδυλικής στήλης.

Οι γιατροί προβληματίστηκαν με την μικρή ηλικία του παιδιού, η οποία καθιστούσαν κάποιες εξετάσεις αρκετά δύσκολες.

Η επέμβαση αποχωρισμού του τρίτου χεριού, πραγματοποιήθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2006, με επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο χειρουργός Bochang Chen, επικεφαλής του ορθοπεδικού τμήματος, δήλωσε πως είναι νωρίς να ειπωθεί με σιγουριά το αν και το πότε θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το αριστερό χέρι του παιδιού.

Η λειτουργία και η θεραπεία έχει κοστίσει πάνω από 20.000 γουάν (2.470 δολάρια ΗΠΑ), μέχρι τώρα, αλλά το νοσοκομείο δεν το χρεώνονται οι γονείς, οι οποίοι είναι φτωχοί αγρότες από την επαρχία Anhui.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως το Ιατρικό Παιδιατρικό Κέντρο της Σανγκάης, ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους γενετικών ανωμαλιών και ειδικότερα στην διαδικασία διαχωρισμού «περιττών» μελών, αλλά και στον διαχωρισμό σιαμαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: