www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ανταγωνιστή του Facebook στα διαδικτυακά games προωθεί η Google

Η Google έχει ξεκινήσει σειρά συζητήσεων με γνωστές εταιρίες ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιγνιδιών (games) με στόχο, όπως φαίνεται, να δημιουργηθεί μια νέα online υπηρεσία που θα ανταγωνίζεται το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο Facebook, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και για τα παιγνίδια που προσφέρει στους χρήστες του.

Η Google, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, τα οποία μεταφέρουν πληροφορίες της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» από πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είχε μέχρι τώρα επαφές με μεγάλες εταιρίες ανάπτυξης games, όπως οι Electronic Arts, Zynga Game Network και Playdom (η τελευταία όμως μόλις εξαγοράστηκε αντί 563,2 εκατ. δολ. από τη Walt Disney Co, η οποία έχει τις δικές της βλέψεις για επέκταση στο πεδίο των games).


Παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα είναι έτοιμη η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών παιγνιδιών. Η Google,
που δεν σχολίασε τις πληροφορίες, ήδη κατέχει και λειτουργεί το κοινωνικό δίκτυο Orkut.

Η νεαρή αλλά ταχέως ανερχόμενη αγορά διαδικτυακών παιγνιδιών τόσο στο Facebook όσο και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζει τάσεις εκρηκτικής ανάπτυξης, γεγονός που οδηγεί αφενός σε σύσφιγξη σχέσεων ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα και στις εταιρίες ανάπτυξης games και, αφετέρου, προσελκύει άλλες μεγάλες εταιρίες (όπως η Google και η Disney) που διαβλέπουν νέες προοπτικές κερδών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: