www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Έγινε επαφή με τους αδελφούς Αγγελόπουλους – 130 εκ. απαιτούνται για την αγορά του ΟΣΦΠ!

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν παγώσει όσον αφορά στα αγωνιστικά όμως στο διοικητικό τομέα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Η πρώτη κρούση έγινε στους Αγγελόπουλους και στον Μαρινάκη.Ο Σωκράτης Κόκκαλης με τις κινήσεις του και την παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη διάθεση του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό αρκεί βέβαια να βρει τον ή τους επενδυτές που θα δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται.


Η πρώτη και βασική ερώτηση είναι, πόσα χρήματα αξιώνει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος και μέτοχος του 78% της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αποτιμήσει την αξία στα 100.000.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να αποκτήσει όλες τις μετοχές του Κόκκαλη θα πρέπει να δώσει 78.000.000 ευρώ.

Δεν είναι μόνο αυτά όμως τα χρήματα που θα πρέπει να διαθέσει. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει χρέη 25.000.000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν είναι

ληξηπρόθεσμα αλλά χρειάζεται μέσα στα επόμενα χρόνια να καλυφθούν.

Επίσης όποιος αναλάβει τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο ότι θα θελήσει να αποκτήσει και το 50% του γηπέδου, το υπόλοιπο 50% το έχει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Το ποσό για την αγορά αυτού του ποσοστού είναι 26.000.000 ευρώ.

Κάνοντας μία πρόχειρη σούμα φτάνουμε στα 130.000.000 ευρώ. Εν μέσω οικονομικής κρίσης μοιάζει μάλλον αδύνατο να βρεθεί ένας και μόνο επιχειρηματίας που θα διαθέσει τόσα χρήματα αυτή τη στιγμή.

Μετά το διοικητικό συμβούλιο άνθρωποι της ΠΑΕ ανέλαβαν άμεσα δράση αναζητώντας τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βάλουν χρήματα στον Ολυμπιακό. Το μυαλό κατευθείαν πήγε στους αδελφούς Αγγελόπουλους και στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και με τους δύο υπήρξε επικοινωνία, όχι απλά υπό τη μορφή κρούσης, αλλά κυρίως υπό τη μορφή πίεσης. Ζήτησαν από ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αγάπη τους για το σύλλογο να βοηθήσουν στην κρίσιμη αυτή ώρα.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας δεν αναμένεται άμεσα απάντηση αφού μία τέτοια απόφαση δεν είναι καθόλου εύκολη.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: