www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Καταιγίδες και ... χιόνια τις επόμενες ώρες -ο καιρός του τριημέρου

Θα βρέξει και πάλι στην Αττική μέχρι το μεσημέρι, παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, έριξε ... φρέσκο χιόνι στο Καϊμάκτσαλαν, ενώ έρχονται νέες καταιγίδες απ' τα δυτικά

Στα λευκά ξύπνησε το Καϊμάκτσαλαν αν και σε ημέρες μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι. Χιόνια τις επόμενες ώρες μέχρι και το βράδυ αναμένονται και σε πολλά βουνά της χώρας σε ορεινές περιοχές.

Την ίδια ώρα, δυνατή βροχή θα βρουν στο δρόμο όσοι επιλέξουν να φύγουν σήμερα κυρίως στις περιοχές στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Εύβοια, ειδικά από το απόγευμα. Ίδια η εικόνα του καιρού με έντονες καταιγίδες κατά τόπους σε όλη την ηπειρωτική χώρα κυρίως όμως στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι

καλύτερος με ήλιο και τη θερμοκρασία ως 23 βαθμούς όμως θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα με σύννεφα και λίγες βροχές.

Αύριο οι καταιγίδες θα... μετακομίσουν στα ανατολικά και τα νότια, ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένεται να βρέξει και πάλι. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο φτάνοντας και πάλι τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή το θερμόμετρο σχεδόν σε όλη τη χώρα θα φτάσει ως και τους 23 βαθμούς όμως σε όλα τα ηπειρωτικά αναμένονται και πάλι βροχές μετά το μεσημέρι.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός φτιάχνει λίγο. Τα σύννεφα και πάλι θα καλύπτουν τον ουρανό όμως και πάλι το θερμόμετρο θα ανέβει λίγο ενώ οι βροχές θα περιοριστούν μονάχα στις ορεινές περιοχές

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Παρασκευή

Στην Μακεδονία, Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα τοπικά ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 και από το βράδυ 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς κελσίου.

Στα νησία του ιονίου Νησιά ιόνιου, την ήπειρο, την δυτική στερεα, και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και βροχές, και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρεια ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές η καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμoύς κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες, κυρίως τη νύχτα όπου και ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες πιθανώς τη νύχτα ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: