www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Χαμηλότερες οι τιμές περιαγωγής εντός Ε.Ε.

Οι χρεώσεις για περιαγωγή φωνής και δεδομένων εντός της ΕΕ μειώνονται εκ νέου την 1η Ιουλίου, έπειτα από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τις κλήσεις φωνής, η ανώτατη χρέωση για τις εξερχόμενες κλήσεις διαμορφώνεται στα 0,39 ευρώ το λεπτό, χωρίς το ΦΠΑ, από τα 0,43 ευρώ σήμερα, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις θα χρεώνονται 0,15 ευρώ το λεπτό από 0,19 ευρώ σήμερα.

Η χρέωση για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω περιαγωγής διατηρείται στα 0,11 ευρώ ενώ η λήψη τους παραμένει δωρεάν.

Η ειδοποίηση για τη λήψη ηχητικού μηνύματος παρέχεται δωρεάν.

Για το κατέβασμα δεδομένων από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές όταν ο χρήστης βρίσκεται σε διαφορετική χώρα της ΕΕ, η τιμή χονδρικής (το ποσό που χρεώνουν οι εταιρείες κινητής η μία στην άλλη) μειώνεται στα 0,80 ευρώ ανά Megabyte από το 1,00 ευρώ όπως
ισχύει σήμερα.

Επιπλέον, οι χρήστες υπηρεσιών περιαγωγής δεδομένων θα μπορούν στο εξής να θέτουν εκ των προτέρων ανώτατο όριο στο ποσό που επιθυμούν να πληρώσουν.

Αν ο συνδρομητής δεν δηλώσει το ποσό αυτό, το όριο τίθεται αυτόματα στα 50 ευρώ, με τις εταιρείες κινητής να έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν το χρήστη όταν φτάσει το 80% του ποσού αυτού.

«Δεν θα υπάρχουν πια εκπλήξεις στους λογαριασμούς των τουριστών και των επαγγελματιών που σερφάρουν στο Διαδίκτυο με smartphone ή λάπτοπ όταν βρίσκονται σε διαφορετική χώρα της ΕΕ» δήλωσε η επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ Νέλι Κρους.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταφέρει να επιβάλει μείωση στις χρεώσεις περιαγωγής φωνής και δεδομένων κατά 73%.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: