www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Δάνεια διάρκειας 40 ετών από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Τη δυνατότητα να χορηγεί τόσο σε υφιστάμενους όσο και σε νέους δανειολήπτες, στεγαστικά δάνεια η διάρκεια των οποίων θα μπορεί να φτάνει και στα 40 χρόνια, αποκτά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο “εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών”. Προβλέπει ότι:


1.Η διάρκεια του δανείου, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου, θα μπορεί να φτάνει στα 40 χρόνια. Παράταση στη διάρκεια, θα χορηγείται και για δάνεια τα οποία έχουν ήδη εκταμιευτεί αλλά δεν έχουν αποπληρωθεί.

2.Το Ταμείο Παρακαταθηκών, θα μπορεί να χορηγεί δάνεια για την αποπληρωμή στεγαστικών
δανείων που έχουν εκταμιευτεί από άλλες τράπεζες με σκοπό την αγορά πρώτης κατοικίας. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο οι δανειολήπτες θα μπορούν να κάνουν αναχρηματοδότηση των οφειλών τους.

3.Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, θα μπορεί, ύστερα από αίτημα του δανειολήπτη, να εξετάζει το ενδεχόμενο διευθέτησης δανείων τα οποία βαρύνονται με τόκους υπερημερίας.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: