www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Απειλή η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα προειδοποιήσει σήμερα στη σύνοδο κορυφής τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί συστημική απειλή για την ευρωζώνη.


Ο Μπαρόζο θα τονίσει στους 27 ηγέτες ότι η κρίση απαιτεί να ληφθούν νέα μέτρα από την ευρωζώνη και συγκεκριμένα μέτρα από κάποιες χώρες-μέλη, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, για να μπουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.

«Η κρίση των κρατικών χρεών των χωρών μελών της ευρωζώνης έχει πλέον γίνει συστημική από τη φύση της. Δεν οδηγούν εκεί τα πράγματα μόνο τα θεμελιώδη δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά επίσης και η μη σωστή αποτίμηση του πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους των επενδυτών, όπως επίσης και η βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά των αγορών», θα δηλώσει ο Μπαρόζο σύμφωνα με αποσπάσματα της
ομιλίας του που έχει στην κατοχή του το Ρόιτερ.

Απηχώντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, που επέκρινε την προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση ανά χώρα ως ανεπαρκή, ο Μπαρόζο δήλωσε ότι η κρίση απαιτεί μία «περιεκτική, γρήγορη και συνεπή» απάντηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: