www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

H Microsoft ετοιμάζει το δικό της tablet

Με συμμάχους την Samsung και την Dell η Microsoft ετοιμάζει την απάντησή της στο iPad της Apple.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Microsoft θα παρουσιάσει τον δικό της επίπεδο υπολογιστή στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι στην περσινή διοργάνωση της ίδιας έκθεσης η εταιρεία είχε παρουσιάσει έναν επίπεδο υπολογιστή σε συνεργασία με την HP, ο οποίος όμως ουδέποτε έφτασε ως τα ράφια των καταστημάτων. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Microsoft θα παρουσιάσει όχι μία συσκευή αλλά μια ολόκληρη σειρά μοντέλων, που θα
χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Τουλάχιστον μία συσκευή που φέρεται να αναπτύσσει η Samsung θα διαθέτει και “συρόμενο” πληκτρολόγιο, πράγμα που εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί σημαίνει πως η Microsoft επιθυμεί να αντιμετωπίσει το iPad εκεί που πραγματικά αυτό πάσχει – δηλαδή στην επαγγελματική χρήση.

Η συσκευή της Samsung αναμένεται να έχει τις ίδιες διαστάσεις με το iPad με μόνη “λεπτομέρεια” πως θα έχει μεγαλύτερο πάχος από το προϊόν της Apple. Η Microsoft διαφοροποιείται σημαντικά από την Apple όσον αφορά τον τομέα των εφαρμογών. Εμφανίζεται να ενθαρρύνει την ανάπτυξη εφαρμογών με τη χρήση της έκδοσης 5 της HTML, πράγμα που η Microsoft θεωρεί πως θα της δώσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του πιο “κλειστού” περιβάλλοντος ανάπτυξης που πρέπει να χρησιμοποιήσουν όσοι θέλουν να διαθέσουν λογισμικό για το iPad.

Από ιστορικής πλευράς πάντως η Microsoft ήταν εκείνη που είχε μιλήσει για πρώτη φορά για επίπεδους υπολογιστές πριν από 10 χρόνια. Μάλιστα είχε σε συνεργασία με ορισμένους κατασκευαστές παρουσιάσει μοντέλα φορητών υπολογιστών τα οποία διέθεταν μηχανισμό αναδίπλωσης της οθόνης τους.

Ωστόσο αυτή η πρώτη έκδοση επίπεδων συσκευών δεν κατόρθωσε να εντυπωσιάσει τους επαγγελματίες ή τους οικιακούς χρήστες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: