www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

΄Εμποροι Αθήνας: Ούτε να σκέφτεστε 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων


Αναποτελεσματικό κρίνει το ιταλικό μέτρο για 24ωρη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π.Καρέλλας, προειδοποιώντας τους αρμοδίους στην Ελλάδα να μην τους μπαίνουν παρόμοιες ιδέες.

Τέτοια μέτρα τονίζει «δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε της αγοράς, ούτε της απασχόλησης» τονίζει. Αντίθετα, προσθέτει, θα σημάνουν «το θάνατο της μικρής εμπορικής επιχείρησης» και θα οδηγήσουν σε ολιγοπώληση της αγοράς και «σε αφελληνισμό του συρρικνωμένου τζίρου».

Θέσεις εργασίας θα προέλθουν όχι από τη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά από μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, υπογραμμίζει ο κ. Καρέλλας.

Ειδικότερα, ο κ. Καρέλλας σχολιάζοντας σε δημοσιογράφους τη σχετική ιταλική απόφαση τόνισε «δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε της αγοράς, ούτε της απασχόλησης, μέτρα όπως αυτό που έλαβε
η Ιταλία για παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων σε 24ωρη βάση».

Και επειδή, πρόσθεσε ο κ. Καρέλλας «αυτά συμβαίνουν δίπλα μας και σε χώρες που έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα και μπορεί να μπουν παρόμοιες ιδέες και στους δικούς μας αρμόδιους υπουργούς, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με τέτοια μέτρα ωφελούνται μόνο οι επιχειρήσεις, όπου η προσωπική επαφή εμπόρου και πελάτη έχει εκμηδενιστεί και δεν παίζει πια κανένα ρόλο».

Παράλληλα, το κόστος λειτουργίας από την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου θα σημάνει ασφαλέστατα το θάνατο της μικρής εμπορικής επιχείρησης αφού ο μικρός και μεσαίος έμπορος είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του που τον βοηθάει, στο πραγματικό και προσωπικό κόστος λειτουργίας».

Υπογραμμίζει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας είναι αντίθετος σε οποιοδήποτε μέτρο, το οποίο, «υπό το πρόσχημα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας οδηγεί στην ουσία σε ολιγοπώληση της αγοράς και στον αφελληνισμό του συρρικνωμένου τζίρου της αγοράς» και συμπληρώνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα προέλθουν όχι από τη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά από μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: