www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σοβαρά επεισόδια στο ΣΕΦ πριν από τον τελικό του μπάσκετ

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ΣΕΦ με άγριες συμπλοκές οπαδών του Ολυμπιακού και ανδρών της Αστυνομίας, περίπου μια ώρα πριν από το τζάμπολ του τέταρτου τελικού στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Στις 22:25 ξεκίνησε ο αγώνας με καθυστέρηση 40 λεπτών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τον περιβάλλοντα χώρο και επεκτάθηκαν εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξηλώνουν και να πετάνε καθίσματα στο παρκέ και άλλα αντικείμενα. Λίγο πριν τις 9 και στις συμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων-11 συλλήψεις. Αμέσως μετά αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο ΣΕΦ χωρίς εισιτήριο.


Ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών ακόμη και εντός γηπέδου. Μάλιστα υπάλληλοι του ΣΕΦ έτρεχαν με νερό για να σβήσουν δυο μικροεστίες
φωτιάς! Τα κυλικεία του ΣΕΦ έγιναν και αυτά στόχος. Ανεγκέφαλοι χτύπησαν τους υπαλλήλους εκτοξεύοντας αντικείμενα εναντίον τους. Κατέστρεψαν εγκαταστάσεις, με κάποια από αυτά να κατεβάζουν έγκαιρα σιδεριές, τη στιγμή που οι
υπάλληλοι έτρεχαν για να φύγουν. Οι φύλακες ασφαλείας, πριν από λίγη ώρα, εκκένωσαν τα δημοσιογραφικά έδρανα προκειμένου να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα των δεκάδων δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο χώρο προκειμένου να καλύψουν τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο για δεύτερη φορά στις 21.40 και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός. Οι οπαδοί των γηπεδούχων εκτόξευσαν εναντίον των παικτών των "πρασίνων" κάθε λογής αντικείμενα, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Τελικά το ματς άρχισε στις 22:25 με καθυστέρηση 40 λεπτών.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: