www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετέχει και η ΠΝΟ στην αυριανή απεργία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για το λόγο αυτό σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη θα έχει νέα συνάντηση με τη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοΐα, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ακτοπλόων.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί το θέμα της οργανικής συνθέσεως των πλοίων, καθώς και αίτημα των ακτοπλόων να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα του 1974.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην ακτοπλοΐα, τη στελέχωση των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τα πληρώματα και το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: