www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πολιτικό casus belli η σύνδεση της επιτήρησης με τα εθνικά θέματα

Η απόπειρα σύνδεσης της οικονομικής επιτήρησης με τα εθνικά θέματα αποτελεί πολιτικό casus belli, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.


Βρισκόμαστε σε επιτήρηση, αλλά σε επιτήρηση για την οικονομία μας, για κανένα άλλο θέμα, αν κάποιος τολμούσε να τα συνδέσει σε βάρος μας θα αποτελούσε για μας ένα πολιτικό casus belli, διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν μπορούμε να συγχέουμε δύο διαφορετικά πράγματα ... Άλλο η μάχη για την οικονομική επιβίωση της χώρας και άλλο τα εθνικά θέματα, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως κόκκινη γραμμή και στα δύο ζήτηματα είναι το συμφέρον της πατρίδας.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για περιρρέουσα φιλολογία, με την οποία συγχέονται αυτά τα δύο ζητήματα. «Φόβο θα δείχναμε αν καθόμασταν με σταυρωμένα τα χέρια στην εξωτερική πολιτική», σημείωσε και
τόνισε πως προέχει η επιβίωση του έθνους. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή και για αυτό το λόγο οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν στα εθνικά μας θέματα, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, κορυφαία προτεραιότητα είναι η επιβίωση του έθνους, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή, τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως τα μέτρα είναι αναγκαία για την προστασία της χώρας, για το μέλλον μας, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Είναι πατριωτική η ευθύνη, πρόσθεσε, που την αναλαμβάνουμε με όποιο πολιτικό κόστος.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τίποτα δεν γίνεται στο παρασκήνιο και τηρείται η αρχή της ενημέρωσης. Κάθε μας ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της χώρας μας και πάντα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, επανέλαβε.

Δεν θα μεταβεί στη Θράκη ο Ταγίπ Ερντογάν
 
Όσον αφορά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως όλοι οι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, είναι ευπρόσδεκτοι να μεταβούν σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούν, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής πολιτείας και αυτό ισχύει και για τον Τούρκο πρωθυπουργό, ωστόσο όπως διευκρίνισε, ο κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, δεν θα επισκεφθεί τη Θράκη.
 
Γ. Καρατζαφέρης: Είμαστε απαθείς παρατηρητές
 
«Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή στην αντιμετώπιση της Τουρκίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε πως «τα δίνουμε όλα και δεν παίρνουμε τίποτα».


Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως στις προσπάθειες συμφιλίωσης των δύο λαών, «άλλες είναι οι βλέψεις της Τουρκίας».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ της οικονομίας και ότι σε αυτό συντείνει καθημερινά η Τουρκία, με τις συνεχείς υπερπτήσεις στο Αιγαίο, για τις οποίες απαιτούνται αναχαιτίσεις που κοστίζουν στο ελληνικό κράτος. «Μας κοστίζει καθημερινώς ο κακός γείτονας».

«Η Τουρκία είναι μόνο απαιτήσεις και καθόλου παραχωρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε: «Είμαστε απαθείς παρατηρητές».

«Θα ήταν λάθος να δώσουμε σήμα ότι φοβόμαστε την επίσκεψη ξένου ηγέτη σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας», δήλωσε κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Ναι, θέλουμε να είμαστε φίλοι, αλλά επιτέλους υπάρχουν κάποιοι κανόνες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για συνεργασία των δύο χωρών, εφόσον η συνεργασία βασίζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: