www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με ΚΕΔΚΕ-ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη»


Συναντήσεις με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ αλλά και το προεδρείο της ΕΝΑΕ με επίκεντρο το σχέδιο «Καλλικράτης» είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χ. Ζώης δήλωσε ότι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις της ΝΔ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν αλλά ενισχύονται. «Θα δώσουμε τη μάχη για να υπάρξει πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη διοικητική μεταρρύθμιση», τόνισε.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για χρήσιμη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την απόφαση της ΚΕΔΚΕ που έχει δύο μέρη: «Το πρώτο μέρος ότι αν αυτό το σχέδιο νόμου παραμείνει ως έχει δεν γίνεται αποδεκτό από την Τ.Α. και
δεύτερον του παραδώσαμε τις παρατηρήσεις που ομόφωνα αποφασίσαμε σήμερα στο θεσμικό, το οικονομικό και το χωροταξικό κομμάτι το οποίο θα συμπληρωθεί τη Δευτέρα με το έκτακτο συνέδριο προκειμένου να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης αυτού του σχεδίου νόμου».

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ακόμη ότι ζήτησε τη βοήθεια της ΝΔ σε αυτή την κατεύθυνση.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις από πλευράς δημάρχων ακόμα και με απεργία πείνας απάντησε ότι «υπάρχουν ακραία λάθη σε ό,τι αφορά το χωροταξικό που μπορώ να πω ότι - ο καθένας βέβαια επιλέγει το δικό του τρόπο αντίδρασης- έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταστάσεις που ξεφεύγουν των δεσμεύσεων του υπουργού όπως «ότι θα ήταν ενιαία τα κριτήρια και δεύτερον ότι δεν θα πηγαίναμε σε δήμους τέρατα».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι δήμαρχοι αδιαφορούν πλήρως για όσους ελέγχους βάζει το σχέδιο Καλλικράτης. «Δεν τους φοβούμεθα», ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν θεωρούμε θέμα αιχμής τους μισθούς των δημάρχων».

«Δεν πρόκειται να τα σπάσουμε γι’αυτό. Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό γιατί πολύ σπέκουλα έχει γίνει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος δήλωσε ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» έτσι όπως κατατέθηκε απογοήτευσε πλήρως.

«Εμείς από την πλευρά μας αν δεν υπάρξουν προσπάθειες για ουσιαστικές αλλαγές θα πούμε ένα μεγάλο όχι. Περιμέναμε να δώσει ο Καλλικράτης σάρκα και οστά στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και αυτή τη στιγμή είδαμε τα οστά διότι η σάρκα δεν υπήρξε», τόνισε και για τις αρμοδιότητες, για τους πόρους και για το ζήτημα των στελεχών. «Ζητείται Καλλικράτης για να καταθέσει πρόταση οικοδομήματος για την Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: