www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέα κόντρα με ΟΤΕ για το Ιντερνετ

«Αγκάθι» στις βελτιωμένες σχέσεις μεταξύ ΟΤΕ και Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποτελεί η χθεσινή απάντηση της ρυθμιστικής αρχής στην απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ευρυζωνικών συνδέσεων των 8 Mbps στα 24 Mbps.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, η διαδικασία είχε εγκριθεί σε επίπεδο χονδρικής, ενώ, όπως αναφέρει, «η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ που επηρεάζονται από την
αναβάθμιση ταχυτήτων έγινε εν προκειμένω χωρίς την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής και ως εκ τούτου δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία».


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες όταν ο ΟΤΕ έκανε για πρώτη φορά λόγο για αναβάθμιση των συνδέσεων χωρίς αναπροσαρμογή του τιμολογίου του, η ΕΕΤΤ είχε προβεί σε δημόσια διαβούλευση, επικαλούμενη σχετικές προβλέψεις του νομοθετικού πλαισίου.

Στη συνέχεια, πάντως, ενέκρινε τις ενέργειες του ΟΤΕ σε επίπεδο χονδρικής, με τον Οργανισμό να ξεκινά τη διαδικασία της (δωρεάν για τους πελάτες του) αναβάθμισης των γραμμών.
ethnos



Δεν υπάρχουν σχόλια: