www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δολοφόνος του αστυνομικού στην Κυψέλη ο ληστής του Ευόσμου

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε χθες το βράδυ επίδοξος ληστής στον Εύοσμο σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, κατά την οποία έριξε ακόμα και χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο νεκρός ληστής ήταν σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτός που είχε σκοτώσει πριν από περίπου ένα χρόνο τον αστυνομικό της ομάδας Δ, Σπύρο Θεοδώρου, στην Κυψέλη. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 12:30. Υπενθυμίζεται ότι για το φόνο του αστυνομικού είχαν συλληφθεί το Φεβρουάριο ένας 30χρονος μαζί με τρεις γυναίκες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο Πέραμα.

Όλα άρχισαν χθες το βράδυ στις 21:55, όταν το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης
Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για ύποπτες κινήσεις ατόμων, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ευόσμου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προέβησαν σε αποκλεισμό του χώρου, εγκλωβίζοντας τον έναν δράστη, κατά τη στιγμή της εξόδου του.

Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών για παράδοση, ο ληστής επιχείρησε να διαφύγει πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι και ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντάς τον. Ωστόσο, παρά τον τραυματισμό του, ο ληστής έριξε και χειροβομβίδα κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις από τα θραύσματα.

Ο δράστης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο, ενώ οι τραυματισθέντες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και παραμένουν για νοσηλεία.

Από το σημείο της συμπλοκής περισυνελέγησαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ.

Στον ίδιο χώρο, συνελήφθη και μία αλλοδαπή συνεργός του δράστη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: