www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι στη μη επιστροφή του ΕΦΚ

Για νέο αιφνιδιασμό των πρατηριούχων από το υπουργείο Οικονομικών, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει πως «μετά την πολυήμερη καθυστέρηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με πρόσχημα την εκκαθάριση που έπρεπε να γίνει μετά τις αυξήσεις των φόρων, έγινε γνωστό ότι ενώ έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το υπουργείο δεν θα επιστρέφει τα χρήματα σε όσους πρατηριούχους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο».

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η παρακράτηση γίνεται με προφορική εντολή, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η υπουργική απόφαση που απαιτείται και ότι δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες
πρατήρια.

«Αν το κράτος είχε δηλώσει εξαρχής ότι θα έκανε αυτού του είδους τον συμψηφισμό, ενδεχομένως πολλοί συνάδελφοι να μη συνέχιζαν τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι εταιρείες εμπορίας, τα διϋλιστήρια και το κράτος έχουν εισπράξει στο ακέραιο τις απαιτήσεις τους και οι βενζινοπώλες έμειναν με το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους στην πλάτη. Με αυτές τις πρακτικές του χρόνου το υπουργείο θα ψάχνει τρόπους να διανέμει το πετρέλαιο θέρμανσης στους καταναλωτές», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: