www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων -έντυπο Ε9- προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποστολή των φορολογικών εντύπων και της έκδοσης διευκρινιστικών εγκυκλίων.


Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου:


Από τις 20 Μαΐου αρχίζουν να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, αξιωματικούς ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών
πλοίων, κατοίκους εξωτερικού και φορολογουμένους με εισοδήματα στην αλλοδαπή.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους μέσα σε 22 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 18 Ιουνίου. Κανονικά οι προθεσμίες έληγαν από την Τρίτη 4 Μαΐου.

Από τις 20 Μαΐου εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων από φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρεία, κοινοπραξία ή κοινωνία με βιβλία Α(, Β(, Γ( κατηγορίας, εφόσον η διαχειριστική περίοδος έληξε τον 11ο και 12ο μήνα του 2009, πράκτορες, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς κλπ.

Μέχρι και τις 18 Ιουνίου ανεξαρτήτως ΑΦΜ θα υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση οι εφημεριδοπώλες και όσοι δικαιούνται βεβαιώσεις αμοιβών ή βεβαιώσεις ασφαλίστρων από ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες έχουν τεθεί σε εκκαθάριση.

Στις ίδιες ημερομηνίες δηλαδή από 20 Μαΐου - 18 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).
ethnos


Δεν υπάρχουν σχόλια: