www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επίθεση Τσίπρα για τα μέτρα: «Δεν σέβεστε την ιστορία σας»

Σκληρή ήταν επίθεση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ «Παίρνετε διαζύγιο από την ιστορία σας και τις προεκλογικές σας εξαγγελίες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως τέτοια καταστροφή έχει να ζήσει η χώρα από το Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.


Με αφορμή την αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι το ΕΣΥ είναι «παιδί του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως αυτό είναι το πρόβλημα με βάση ό,τι συμβαίνει στη χώρα το τελευταίο εξάμηνο. «Σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία αντί για προσλήψεις κάνετε ακριβώς το αντίθετο μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση, μειώσατε λειτουργικές διαπάνες κατά 2/3 μειώσατε τους μισθούς».

«Υπάρχει άλλη πρόταση», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «να μην δεχθείτε την καταστροφή της χώρας» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αντιληφθεί ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

«Πως μπορείτε να κόβετε δύο μισθούς από τη νοσηλεύτρια και τον εκπαιδευτικό που μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. «Εχετε τι καταλάβει τι πάτε να κάνετε; Δεν
σέβεστε την ιστορία σας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: «Δεν δικαιούστε να λέτε πως δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές ... Η διαπραγμάτευση έχει και "όχι", πείτε μου ένα "όχι" που είπατε».

Δεν υπάρχει άλλη λύση, κατέληξε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τα μέτρα.


«Μη νομίζετε ότι μπορείτε να πάτε πολύ μακριά έτσι», προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας, «οι σύμμαχοί σας, ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Μητσοτάκης, ο ΣΕΒ κ.α. δεν θα συνεχίσουν για πολύ να σας σέβονται. Δεν σας αξίζει ούτε εσάς ούτε στον ελληνικό λαό».

Γ. Παπανδρέου: Στρίψαμε το τιμόνι
 
«Στρίψαμε το τιμόνι και έχουμε κόκκινες γραμμές για να φύγουμε το γρηγορότερο από την κηδεμονία που μας έφεραν οι παλιότερες κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ξεχνά ο κ. Τσίπρας ότι το παγόβουνο που υπήρχε πολύ πριν τις 4 Οκτωβρίου», τόνισε και απευθυνόμενος στον ίδιο συμπλήρωσε: «Κατανοώ τις μικροκομματικές σκοπιμότητες να μην αναφέρεστε στα προηγούμενα έτη και να κάνετε το σχολιασμό σαν το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτό που έχει την ευθύνη για την επιτήρηση σε αυτήν τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως η χώρα βρίσκεται υπό επιτήρηση όχι «λόγω της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά λόγω της διαφθοράς, της σπατάλης, της κακοδιαχείρησης των χρημάτων του ελληνικού λαού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Επιπλέον, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι βασική αρχή της κυβέρνησης είναι η προστασία του αδύναμου «και κάνουμε ότι μπορούμε με πολλά “όχι” και με σκληρές διαπραγματεύσεις για να προφυλάξουμε τον αδύναμο και τη μεσαία τάξη».

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό σύστημα ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι έχουν τις ίδιες ευθύνες» και πως αναδιανέμονται τα βάρη και τα πλούτη με σωστό τρόπο.

Υποστήριξε ακόμη ότι το ΕΣΥ είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ και πως «κανένα ΔΝΤ δεν το αλλάζει αυτό», «Αντιμετωπίζουμε ριζικά τη σπατάλη» στη δημόσια υγεία, πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΟ Του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει πρόταση για έξοδο από την κρίση, ζήτησε «να σοβαρευτούν όλοι μπροστά στην κρίση και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε: «Περιμένω τη δική σας πρόταση και αν κρίνουμε ότι αυτή η πρόταση είναι καλύτερη για να φύγουμε από την κρίση θα τη δεχθούμε».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο κ. Καρατζαφέρης παίρνει «ρόλο αυτοκλήτου υποστηρικτή του Πρωθυπουργού», «Ο κ. Καρατζαφέρης αλλάζει διαρκώς γραμμή και δεν μπορεί να τον πιάσει κανείς από πουθενά», πρόσθεσε και τον κατηγόρησε ότι επιτίθεται στην Αριστερά με αήθη τρόπο, λέγοντας πως «το χάος είναι στην πόρτα μας».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: