www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτάκτως ο Αντ.Σαμαράς

΄Εκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στις 13:30.


Oδήγησαν τη χώρα σε οξύτατη κρίση δανεισμού

Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και της κατάστασης της οικονομίας επέρριψε εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού επί επτά μήνες διαχειρίστηκε, με επικοινωνιακή λογική, το πρόβλημα ελλείμματος της Ελληνικής Οικονομίας (πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είδαν τα ελλείμματά τους, κατά μέσο όρο, να εκτοξεύονται από το
0,8% του Α.Ε.Π. το 2007 στο 6,8% του Α.Ε.Π. το 2009), οδήγησε τη χώρα σε οξύτατη κρίση δανεισμού. Κρίση που παρέλυσε την ψυχολογία της κοινωνίας και έσπειρε τον πανικό», παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται για 6ο συνεχόμενο μήνα στην πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στη χώρα μας, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως επισημαίνει, «τον Απρίλιο, η επίδοση της Ελλάδας ανέρχεται στο 69,1 και συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009. Ο αντίστοιχος δείκτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει το 101,9 (για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια), ενώ η απόκλιση της Ευρώπης από την Ελλάδα προσεγγίζει τις 33 μονάδες».

Καταλήγοντας, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι η ΝΔ θα συνδράμει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία, να επισπευσθεί η χρονική διάρκεια της δοκιμασίας και να εξέλθει η χώρα από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, σπάζοντας το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: