www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επιστολή τριών κατηγορουμένων για τον «Επαναστατικό Αγώνα» στο «Ποντίκι»

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κωνσταντίνος Γουρνάς από τη φυλακή, αναφέρουν ότι σύντροφός τους στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν και ο Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

Στην επιστολή, οι τρεις συλληφθέντες τονίζουν ότι αισθάνονται περήφανοι για την οργάνωσή τους και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.


"Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς", αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι "δεν είμαστε εμείς τρομοκράτες αλλά η εξουσία".

Χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας
του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αναφέρονται σε μία προς μία τις ενέργειες του Επαναστατικού
Αγώνα, επισημαίνοντας ότι "δεν ήταν πράξεις τρομοκράτησης του λαού", ισχυριζόμενοι ότι "στην πλειοψηφία του τις επιδοκίμασε".

"Η κοινωνία των μη προνομιούχων αναμένει μια νέα πολιτική δύναμη, ανεξάρτητη από κάθε διάθεση χειραγώγησης, να διαμορφώσει αυτό το πολιτικό πεδίο στο οποίο θα μπορεί να πατήσει για να αγωνιστεί ενάντια στις σύγχρονες άγριες συνθήκες ζωής που της επιβάλλονται. Αυτή η νέα πολιτική δύναμη δεν μπορεί να είναι άλλη από ένα ευρύ ριζοσπαστικό κίνημα...το οποίο θα μπορέσει να χαράξει μια πορεία ανατροπής του συστήματος" τονίζουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.

Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κρίση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ υποστηρίζουν ότι "οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες για επανάσταση και αυτό που απομένει είναι να ωριμάσουν και οι υποκειμενικές συνθήκες".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: