www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ: «Όχι» στους εκβιασμούς κατά των εργαζομένων


Με την επίδοση ψηφίσματος στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών, στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Στο ψήφισμα, εκφράζεται η έντονη διαφωνία των Ελλήνων εργαζομένων τόσο για το περίφημο «σύμφωνο για το ευρώ» όσο και για τις «εκβιαστικές απαιτήσεις που επιβάλλονται στους Έλληνες εργαζόμενους».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και η ΕΚΤ παρεμβαίνουν άμεσα σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις αμοιβών σε εθνικό επίπεδο, εξαναγκάζοντας χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ρουμανία να μειώσουν τους κατώτατους μισθούς και αυτούς του δημόσιου τομέα και να
αποδυναμώσουν τους θεσμούς των συλλογικών διαπραγματεύσεων με αντάλλαγμα τη χρηματοπιστωτική ''σωτηρία'' τους», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι οι δράσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση παραβιάζουν βασικές αρχές της νέας Συνθήκης της Λισαβόνας.

Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων αντιτίθενται σθεναρά σε ένα «Ευρωπαϊκό Νόμο Ανταγωνιστικότητας που μειώνει τους μισθούς», ενώ ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθιερώσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων μεγάλης εμβέλειας ίσο με το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για την καταπολέμηση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων και για τον εκσυγχρονισμό των βιομηχανικών δομών και των υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: