www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Λείπουν 36 φάρμακα από την αγορά σύμφωνα με τον ΕΟΦ


Τριάντα έξι φάρμακα λείπουν από την αγορά. Αυτό διαπίστωσαν οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από ελέγχους, παρότι - όπως είπαν - επίσημη αναφορά το τελευταίο διάστημα δεν έλαβαν.

Από τα 36 φάρμακα, τα 24 είτε έχουν ανακληθεί, είτε έχουν υποκατάστατα και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι ασθενείς μπορούν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους και τον φαρμακοποιό τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους.

Για τα υπόλοιπα δώδεκα φάρμακα τα οποία είναι αναντικατάστατα, ο ΕΟΦ έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες, όπως έκτακτες εισαγωγές μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), κάλυψη εξατομικευμένων περιπτώσεων μέσω Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και με κυρώσεις, όπου χρειάζεται, για την άμεση κάλυψη των ασθενών με τα αναγκαία αυτά φάρμακα.

Οι αρμόδιοι του ΕΟΦ σημειώνουν ότι οι ελλείψεις των τελευταίων ημερών δεν οφείλονται τόσο σε παράλληλες εξαγωγές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, όσο σε εμπορικούς λόγους, που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΕΟΦ, αλλά της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: