www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου


Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον Οίκου Ναύτου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, αλλά και να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας, στους άνεργους ναυτικούς.

Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα από κοινού, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο νομοσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου για Υγεία, εντάσσει τον Οίκο Ναύτου από τις αρχές Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ
παράλληλα προωθεί τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν να διατηρήσει ο Οίκος Ναύτου την αυτονομία του με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του ανεξάρτητα σε ποιόν φορέα θα ενταχθεί.

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις, που θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: