www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται


Παρά τη θετική εξέλιξη του PSI, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο μία νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, όπως είπε.

«Η θετική εξέλιξη της ανταλλαγής των ομολόγων δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και τη στήριξη στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στήριξη,
χωρίς την οποία, το σημερινό αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Όμως, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται ούτε μόνο με το "κούρεμα", που έγινε αναπόφευκτο με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που ανέβασαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 170% σήμερα, ούτε με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, τα χαμηλότερα επιτόκια και τη νέα δανειακή συμφωνία, που δείχνουν και την τεράστια διαφορά σε σχέση με το Μνημόνιο του 2010.

Όπως επανέλαβε ο κ. Μιχελάκης, «απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», «και αυτά», τόνισε, «μπορούν να γίνουν από μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, το χρόνο που κέρδισε και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: