www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στις 09.03.2012


Συννεφιασμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με τάσεις μικρής ενίσχυσης το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στα νοτιοδυτικά πελάγη σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις, με την έντασή τους να φτάνει τοπικά τα 9 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές βροχές και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: