www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ηθικό και πολιτικό ζήτημα από στελέχη της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη

Σχετικά με τον ρόλο του Τύπου ο οποίος συντηρήθηκε και εν πολλοίς «μεγαλούργησε» στην σκιά της εξουσίας, την οποία σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ατυχώς άσκησε, έχουν γραφεί πολλά.

 Στο μεταξύ η ηγεμονική διάθεση συγκεκριμένων εκδοτών οδήγησε σε έναν ιδιότυπο «δημοσιογραφικό ιμπεριαλισμό» με δυσάρεστες συνέπειες. Είναι γνωστή άλλωστε η φράση ότι «η τάδε εφημερίδα ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις».

Δεν ξέρω αν μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο σήμερα, αλλά είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις, επιλεκτικά, «χτυπήθηκαν» κάποια πολιτικά πρόσωπα με στόχο να εξαφανιστούν εντελώς από το πολιτικό σκηνικό. Η αιτία μιας τέτοιας χειρονομίας εκ μέρους εκδοτικών συγκροτημάτων είναι απλή: Γιατί δεν τους έκαναν τα χατίρια.

Ο ΔΟΛ έχει κατηγορηθεί ότι έχει υποπέσει σε τέτοιου είδους αμαρτήματα, και έχει «χτυπήσει» ανελέητα την συντηρητική παράταξη και όχι μόνο.

Σήμερα, ο γιος του εκδότη του «ΒΗΜΑΤΟΣ» θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’
Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια. Στο μεταξύ δεκάδες mail αποστέλλονται καθημερινά στο διαδίκτυο με στόχο τον Ανδρέα Ψυχάρη και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αφού είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα το ποιος θα είναι εν τέλει υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι πασίδηλο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι δεν μπορεί να βαραίνουν τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη οι αμαρτίες του πατρός του. Γιατί ο κ. Α. Ψυχάρης μπορεί να έχει ικανότητες, χαρίσματα και γνώσεις, προσόντα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ υποστηρίζουν ότι και η ιδεολογική αντίληψη του κ. Ανδρέα Ψυχάρη είναι ταυτισμένη με τις ιδεολογικές αρχές του συντηρητικού κόμματος.

Το ζήτημα που θα απασχολήσει το προσεχές διάστημα, είναι το γεγονός ότι οι νεοδημοκράτες και τα στελέχη δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ξεχάσουν την στάση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», όχι μόνον έναντι του κ. Καραμανλή, αλλά και έναντι πολλών άλλων στελεχών.

Μάλιστα αρκετοί βουλευτές και στελέχη του περιβάλλοντος Καραμανλή δεν δείχνουν καθόλου ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει εκφράσει ακόμα και σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με συνεργάτες του το παραμικρό στοιχείο δυσαρέσκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: