www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΔΗΜΑΡ-Ελεύθερων Πολιτών


Την πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Δημοκρατική Αριστερά και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όσο και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών Βασίλης Οικονόμου εξέφρασαν την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συμβάλλει στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται στην διακήρυξή τους, ότι θα αποτελέσει «δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης».


Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία με τους Ελεύθερους Πολίτες στηρίζεται σε πολιτική και προγραμματική συμφωνία και αναδείχθηκε από την ανάγκη να εκφραστεί ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί, τώρα που η χώρα
αντιμετωπίζει τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα και ενώ το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται.

Στόχος, είπε, είναι η συνεργασία αυτή να εκφράσει την ελπίδα και την αγωνία του λαού για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Ελεύθεροι Πολίτες διεκδικούν να καταγραφεί αυτή η συνεργασία με τη στήριξη του λαού, όχι όμως εκπέμποντας έναν εύκολο και ευκαιριακό λόγο, γιατί, όπως υπογράμμισε, έχουμε συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών, καθώς η έξοδος από την κρίση είναι ακόμη δυσδιάκριτη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν αγώνες για να σταθεί όρθια η κοινωνία και η χώρα και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, με στόχο την ανατροπή της σημερινής πολιτικής πού έχει οδηγήσει στην κρίση. Έχουμε τη βεβαιότητα, συνέχισε ο κ. Κουβέλης, ότι αυτή η συνεργασία είναι δυνατό να μετατοπίσει την πολιτική ζωή της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτίμησε πως οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα και αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύει, προειδοποίησε ότι θα προωθηθούν σκληρά μέτρα που πρέπει να αποκρουστούν.
Σε κάθε περίπτωση πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι το κόμμα του θα δώσει τις μάχες εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, υποστηρίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ είναι η ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας διαλόγου και τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της Αριστεράς, ώστε να ξαναγίνει μια παράταξη χρήσιμη για την πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συμπορευόμαστε με τη ΔΗΜΑΡ και συγχρονίζουμε το βηματισμό μας με τον Φώτη Κουβέλη, που είναι ένα αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο, ενώ η συνεργασία μπορεί να συμβάλει ξεπέρασμα κρίσης.

Τέλος, και ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος και με άλλες δυνάμεις που θέλουν να αγωνιστούν για την έξοδο από την κρίση επ’ ωφελεία του λαού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: